InformațiiȘtiri

Zona După Ziduri: oază de verdeață și gunoaie (FOTO)

La 2 minute de freamătul turiștilor din Piața Sfatului, zona După Ziduri este o oază de verdeață. Un ecosistem în care plămânii Brașovului filtrează praful. Poteci romantice. Promenadă. Panoramă. Concert de păsări. Cu puțin noroc, chiar și veverițe. Te poți plimba, poți alerga, poți pedala. Gratis. Aproape de centrul istoric…

Cam aici se încheie povestea Fairytopia și începe Armagheddon 2018! Apa nu mai susură așa romantic când miroase și vântură sticle și pungi. Pădurile nu mai aduc a National Geographic când zărești în tufe resturi de bănci și tomberoane. Dacă urci poteca abruptă de la Bastionul Graft spre Turnul Alb îți recomand să nu te ții de balustrada cu elemente lipsă, vei aduna doar rugină și schije de lemn; și în nici un caz să nu te oprești la jumătatea ascensiunii, la mini-popasul scufundat în gunoaie. Iar la Turnul Alb vezi cum admiri panorama că sunt scânduri lipsă.

Din loc în loc, în punctele esențiale, exista panouri metalice care explică obiectivul turistic din vecinătate. Foarte util. Doar că… Chiar era nevoie ca un sfert din panou să fie dedicat minții luminate care a avut ideea unică de a reabilita zona istorică? S-a cam depus rugina, mai schimbați placa!

Adrian Tatu

 

2 comentarii la „Zona După Ziduri: oază de verdeață și gunoaie (FOTO)

  • Gunoaie!?
    Acuma nu mai sunt, deoarece a venit o echipa de curatenie de la comandamentul festivalului „Cerbul de Aur”, si a curatat gunoaiele si resturile de lemn si metal, dar a si reparat pasarela de la turnul Alb, a curatat pana si catacomba cu doua intrari de langa turnul Negru de mizeriile lasate de oamenii strazii care dormeau acu 20 ani si a facut depozit de recuzita de la Amural ca la teatru la depozitul de decoruri ce stau bine in intuneric acolo departe de ochii curiosilor. Pana si cele doua baraci noi de langa turnul Negru ce apartineau de Amural 2018 au fost demolate in viteza si aruncate in container. Zona de langa fostul cinema Popular este mult mai curata, si decolmatat de buruieni langa fereastra secreta a catacombelor unde a ramas suportul de reflector Amural.
    Foarte rar mai gasesti cate un gunoi, doar padurea din spatele bibliotecii mai are gunoaie

    Răspunde
  • Dupa ce catacombele au fost explorate gratie intrarii secrete si demontarii temporare a portii metalice, s-a constatat un potential „industrial” masiv in domeniul stiintific inauntru in tunelele de mers pe burta. Acele tunele de aceea sunt inguste deoarece sunt ocupate de un tub imens de ciment ce contine inauntru tevi metalice vidate si bare metalice si instalatii toate invelite in pasta termoizolanta , tubul pleaca de la o centrala si are o bifurcatie, si era construit de pe vremea dictatorului cu scopul de a se face un microaccelerator de particule ca cel de la Magurele – Institutul de Fizica Atomica, dar a fost abandonat. Dar cu fonduri europene se poate finaliza acceleratorul de particule din catacombele Brasovului.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web