Actualitate

Zilele Recoltei la Prejmer

Primăria și Consiliul Local Prejmer împreună cu Colegiul “Țara Bârsei”, Asociația Crescătorilor de Animale Agro-Zoo Prejmer, Agenția Metropolitană Brașov, Serviciul de Cultură Tradițională Brașov și școlile gimnaziale din Lunca Câlnicului și Prejmer, organizează în centrul Prejmerului, vineri 13, sâmbătă 14 și duminică 15 octombrie, începând cu ora 10.00 – sărbătoarea “Zilele Recoltei”.

Tot în acest sfârșit de săptămână, Colegiul “Țara Bârsei” din Prejmer, aniversează 55 de ani de la înființare, prilej cu care elevii și cadrele didactice au pregătit activități care vor asigura un program în armonie cu serbarea Zilelor Recoltei la Prejmer.

Reluată în 2016 după câțiva ani de pauză, sărbătorirea Zilelor Recoltei la Prejmer înseamnă și dorința organizatorilor și a comunității de a acorda produselor tradiționale locale, fabricate în Prejmer și zonele învecinate, valoarea pe care acestea o merită.

Vremurile deloc ușoare prin care trec agricultorii și fermierii români trebuie să aducă la aceeași masă de lucru, cât mai multe părți implicate în aceste activități esențiale.

Pe lângă turism sau industrie, în comuna Prejmer și împrejurimi își derulează activitățile și producători locali care pot pune pe farfuria consumatorului produse sănătoase, tradiționale, nealterate de goana după profit a agriculturii sau a zootehniei industrializate. În acest sens, autoritățile locale și producătorii locali, susținuți de comunitatea locală, reprezentată și prin instituțiile de învățământ și organizații nonguvernamentale, doresc să sprijine și să promoveze o hrană sănătoasă într-un mediu de viață propice unei dezvoltări armonioase.

Zilele Recoltei vor aduce în centrul Prejmerului, mici producători și gospodari locali și din împrejurimi, care își vor expune spre degustare și vânzare produsele meșteșugite cu drag în gospodăriile lor. Pe lângă acest aspect principal, conform tradiției, va exista și un spectacol artistic și muzical, susținut atât de comunitatea din Prejmer, Lunca Câlnicului și Stupinii Prejmerului, cât și de invitați ai acestora, de renume național.

Comunitatea prejmereană îi va întâmpina cu ospitalitate și produse alese pe toți acei oameni care vin cu gânduri bune în mijlocul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web