Turism-Utile

Zidul piațetei din spatele hotelului Aro, transformat în operă de artă

Zidul monumentului istoric “Mânăstirea Franciscană Sfântul Ioan” va căpăta un nou aspect, în urma unui proiect desfășurat de Asociația Carpaterra, în parteneriat cu Depoul de Artă Urbană și “Mânăstirea Franciscană Sfântul Ioan”, cu finanțare din partea Primăriei Brașov, prin Ghidul pentru proiecte culturale.

Proiectul „Artă și poveste murală“ face parte din tema arte vizuale și arhitectură a Ghidului de finanțare și își propune să vină în completarea lucrărilor de amenajare a spațiului din spatele AroPalace și înfrumusețarea acestei zone, prin schimbarea aspectului zidului aparținând Mânăstirii Franciscane Sfântul Ioan, care mărginește piațeta.

În prezent, zidul are un aspect neîngrijit, iar inițiatorii proiectului s-au gândit că acest aspect poate fi schimbat în mod creativ, cu implicarea artiștilor din Brașov. După o serie de lucrări de renovare sau cosmetizare a fațadei, realizate de o firmă specializată, va fi lansat un concurs în cadrul căruia un artist sau un grup de artiști va propune o lucrare (grafică, pictură, artă în relief) pe o bucată din peretele renovat propus. La sfârșitul concursului se vor selecta maximum 6 propuneri pe o dimensiune de 6x3m. În urma concursului, partea inferioară a peretului va fi acoperită cu opere artistice până la o înălțime de maximum 3m, lăsând astfel spațiu și pentru viitoare lucrări sau intervenții.

„Așteptăm avizul Direcției de Cultură și apoi vom depune la primărie documentația pentru autorizația de construcție. Estimăm că în aproximativ două săptămâni vor începe lucrările de cosmetizare a zidului, odată cu lansarea concursului de proiecte. Sperăm ca în prima jumătate a lunii octombrie să trecem la etapa de aplicare a soluției câștigătoare. Termenul de finalizare a proiectului este sfârșitul lunii noiembrie, însă ne-am dori să terminăm mai repede“, a declarat Cătălin Cantor, manager de proiect al Asociației Carpaterra.

Proiectul „Artă și poveste murală“ se află pe locul al doilea din șase proiecte finanțate în a doua sesiune a Ghidului de finanțare pentru proiecte culturale, cu un total de 72 de puncte. Bugetul total este de 97.750 de lei, din care Primăria Brașov asigură suma de 77.750 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web