Sibiu - Alba - Covasna - Târgu Mureș

Volei Alba Blaj la al treilea sezon consecutiv în Liga Campionilor

Volei Alba Blaj, începe miercuri, 13 decembrie, un nou sezon, al treilea consecutiv, în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, Liga Campionilor. Campioana României la volei feminin va întâlni, în prima partidă, campioana Elveţiei, Volero Zürich, în Sala „Transilvania”din Sibiu, într-un meci ce va începe la ora 18.00 şi la care intrarea este liberă. Toţi spectatorii care veni îmbrăcaţi în roşu la meciul de miercuri vor primi un cadou surpriză din partea clubului CSM Volei Alba Blaj.
În acest an, Volei Alba Blaj a fost repartizată în Grupa A, alături de Volero Zürich (campioana Elveţiei), ASPTT Mulhouse VB (campioana Franţei) şi Developres Rzeszow (Polonia), la startul competiţiei de elită din Europa aflându-se 16 echipe, repartizate în patru grupe.
În primul etapă, campioana României va juca împotriva unei vechi cunoştiinţe, cele două echipe întâlnindu-se şi la începutul acestui an, în ediţia trecută a Ligii, când Volero Zürich s-a impus de două ori în minimum de seturi. În acest sezon, la campioana Elveţiei evoluează şi două dintre cele mai bune componente ale campioanei României din sezonul trecut, Samara Rodrigues de Almeida şi Ana Antonijevic, pe care suporterii blăjeni le vor putea revedea cu această ocazie.
Volei Alba Blaj, care în competiţia internă ocupă locul doi la finalul turului primei faze, va miza pentru acest meci şi pe extrema Aleksandra Crnčević, transferată săptămâna trecută, în timp ce Volero Zürich vine la Sibiu fără antrenorul principal Anderson de Oliveira Rodrigues, care s-a despărţit, din motive personale, de campioana Elveţiei, locul acestuia pe bancă urmând a fi luat de secundul Gil Ferrer Cutino.
În tabăra campioanei României există un optimism moderat, opinia generală fiind aceea că, faţă de ediţiile trecute, şansele sunt mai mari:
Darko Zakoc, antrenor Volei Alba Blaj: „Am auzit multe comentarii care spuneau că am avut noroc la tragerea la sorţi. Eu zic că am avut noroc doar dintr-un punct de vedere: în acest an am evitat echipe tari, candidate la Final-Four-ul competiţiei, aşa cum s-a întâmplat până acum, când au fost chiar doi adversari din această categorie. În acest an, avem o grupă în care fiecare echipă poate să se bată de la egal la egal cu oricare dintre adversare. Volero Zürich, chiar dacă nu mai e echipa de anul trecut, are puţin mai mari şanse în această grupă, Developres Rzeszow vine din ţara în care voleiul feminin este unul dintre cele mai populare sporturi, iar Mulhouse este campioana Franţei. Nu plecăm favoriţi şi consider că este periculos să credem că avem o grupă accesibilă. Trebuie să abordăm meciurile cu determinare şi concentrare şi, cu ajutorul conducerii, care a întărit echipa pentru primul joc, dar o va întări şi după primul meci, vom avea un cuvânt important de spus în această grupă.”
Adina Salaoru, căpitan Volei Alba Blaj: „Având în vedere numele mari care sunt la startul competiţiei, cred că am fost norocoşi la tragerea la sorţi. Sper să reuşim mai mult decât în ceilalţi ani, dar cred că nici un adversar nu trebuie subestimat.”
Nneka Onyejekwe, Volei Alba Blaj: „Chiar dacă nu suntem la capacitate maximă din punct de vedere al omogenizării, cred că meciurile din Liga Campionilor sunt mai „uşoare”, pentru că vorbim despre o competiţie de alt nivel, în care fiecare doreşte să se autodepăşească”.
Iată şi programul campioanei Volei Alba Blaj în Grupa A a Ligii Campionilor, ediţia 2017/2018:
13 decembrie 2017, ora 18.00: Volei Alba Blaj – Volero Zürich (Sibiu);
11 ianuarie 2018, ora 19.00: Developres Rzeszow – Volei Alba Blaj;
24 ianuarie 2018, ora 21.00: ASPTT Mulhouse – Volei Alba Blaj;
7 februarie 2018, ora 18.00: Volei Alba Blaj – ASPTT Mulhouse (Sibiu);
22 februarie 2018, ora 18.00: Volei Alba Blaj – Developres Rzeszow (Sibiu);
27 februarie 2018, ora 21.00: Volero Zürich – Volei Alba Blaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web