InformațiiȘtiri

VIDEO Ursuleț hăituit în Harghita. Poate fi primit în Sanctuarul de la Zărnești, dacă autoritățile reușesc prinderea lui

Înca un ursuleț chinuit din cauza incompetenței autorităților.

Semnal de alarmă tras de reprezentanții Sanctuarului AMP Libearty Zărnești.  Aceștia au primit foarte multe mesaje de la locuitorii localității Sucetate, din Harghita.  Un ursuleț este bătut, fugărit de zile bune, fără ca autoritățile să ia vreo măsură.
”De 12 nopți, un ursuleț tânăr, de numai 1-2 ani, este hăituit și chiar bătut aproape în fiecare noapte, în localitatea Subcetate, din județul Harghita. Cel puțin așa susțin oamenii din zonă care ne-au trimis mesaje alarmante.
“(…) avem un ursuleț micuț, terorizat, hăituit, flămând, inofensiv. Intră în curți la pubele, nu face nici o stricăciune, nu atacă animale sau om. E speriat.”
“Vă rog să interveniți cumva pt viața ursulețului. (…) după ce a sărit gardul, s-au luat după el cu câinii l-au fugărit pe drum, el a obosit, omul l-a ajuns, l-a lovit în cap și a căzut jos urlând de durere.“
“(…) a venit un cetățean cu 4 dulăi ciobănești la hăituit. De două ori mai mari decât ursulețul”.
Acestea sunt doar câteva dintre mesajele primite de noi si pe care le-am adus și în atenția autorităților centrale care ne-au solicitat o scrisoare de acceptare a lui în Sanctuarul AMP Libearty Zărnești. Ne-am oferit să îl găzduim de îndată ce va fi posibil! Procedura ar putea să dureze însă avem speranța că micuțul urs va fi prins în condiții de siguranță de responsabilii din zonă și se va lua cea mai bună decizie în ceea ce îl privește.” au declarat reprezentanții Sanctuarului AMP Libearty Zărnești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web