ActualitatePrim plan

VIDEO-FOTO. Brașovul atractiv pentru chinezi. O delegație din provincia Hunan s-a întâlnit cu reprezentanții județului

O delegatie cu oficialitati si oameni de afaceri din provincia chineza Hunan se afla pentru cateva zile la Brasov. Vizita a inceput cu o intalnire la Prefectura Brasov unde guvernatorul provinciei Hunan, Xu Dazhe, impreuna cu alte oficialitati, s-au intalnit cu Marius Dunca, Ministrul Tineretului si Sportului, Marian Rasaliu, prefectul judetului Brasov, Adrian Gabor, vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov, Silviu Costea, presedintele Camerei de Comert si Industrie, dar si alti reprezentanti ai institutiilor brasovene.

Cele doua parti au discutat despre relatiile de colaborare, despre oportunitatile pe care le are judetul Brasov pentru investitorii chinezi. In acest sens, vicepresedintele CJ,  Adrian Gabor si guvernatorul Xu Dazhe au semnat o scrisoare de intentie prin care au parafat relatia de colaborare.

Scopul vizitei noastre este de a promova relatiile de prietenie dintre Hunan si Brasov. In acest sens, astazi am semnat o scrisoare de intentie, pentru infratirea regiunilor noastre. Sper sa avem o cooperare fructuoasa”, a spus Xu Dazhe, guvernatorul regiunii Hunan.

De partea cealalta, prefectul judetului Brasov a precizat ca este o intalnire foarte importanta care poate pune bazele unei relatii economice puternica.

Promovam pe toate caile posibile interesele economice ale judetului Brasov. Este un proiect la care lucram de cateva luni.Este un proiect care incepe sa prinda deja contur. Vorbim de una dintre cele mai puternice provincii ale Republicii China, Hunan. Este o provincie cu 73 de milioane de locuitori si un PIB impresionant. Vrem sa promovam interesele judetului Brasov oriunde ne-ar putea veni o colaborare pe partea de investitii, turism, cultura.  In momentul de fata ne prezentam, dupa care vom identifica caile de colaborare. Maine va avea loc un forum la care vor participa reprezentanti ai administratiei judetene, oameni de afaceri, atat chinezi cat si romani. In urma acestui forum se vor indentifica posibilitatile si canalele de investitii ale Chinei in Romania”, a declarat Marian Rasaliu, prefectul judetului Brasov.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Gabor a prezentat obiectivele principale ale judetului Brasov.

Este vorba despre terminalul intermodal de marfă de la Feldioara, construirea unui spital regional și, bineînțeles, aeroportul – obiectivul nostru primordial. Sunt trei obiective majore asupra cărora ne vom concentra, dar vom discuta și despre celelalte oportunități pe care le oferă Brașovul, de la faptul că este orașul turistic cu cel mai mare potențial din România și cu cea mai mare infrastructură pentru sporturile de iarnă, până la faptul că întreprinzătorii brașoveni au ce învăța din experiența omologilor chinezi”, a precizat Adrian Gabor, vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov.

Luni, in Poiana Brasov va fi organizat un Forum Economic la care vor participa oameni de afaceri romani si chinezi, dar si reprezentanti ai institutiilor de stat din Romania si China.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web