National

VIDEO. Ce spune Ministrul Transporturilor despre criza forței de muncă, dar și despre Master-Planul investițiilor în turism

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, s-a aflat astazi in Poiana Brasov. Acesta a stat de vorba cu agentii economici care activeaza in zona turistica. Printre subiectele abordate s-au numarat si cele legate de criza fortei de munca.

In ceea ce priveste resursa umana in turism, cred ca ar trebui sa vorbim de o criza generala a fortei de munca. Intr-adevar, poate ca in turism e o criza mai acuta pentru ca salariile din domeniu nu sunt asa de mari. Insa, nu suntem singura tara. Noi am facut un pas, am creionat si realizat un Centru de invatamant in turism, vorbim in special de persoanele care vor sa se recalifice. Nu conteaza varsta, se adreseaza tuturor persoanelor care vor sa se recalifice. De asemenea, avem un memorandum cu statul portughez, este vorba despre un proiect pilot privind resursa umana in domeniul turistic”, a declarat Mircea Dobre, ministrul Turismului.

Ministrul a vorbit si despre Master-Planul de investitii in turism. ”Avem 146 de proiecte in Master Planul de investitii. Dintre acestea, avem 3 de interes national. Primul proiect de interes national este domeniul schiabil de la Balea.Are o suprafata de 150 de kilometri de partie. Este un proiect foarte important pentru Romania. 

Din balanta de plati de la Banca Nationala a Romaniei a rezultat o crestere de 46% pe zona interna la turism. Avem o circulatie cu 15% mai mare fara de 2016. Datele arata ca activitatea de turism creste de la an la an si asta se datoreaza agentilor economici din domeniul turistic”,  a incheiat ministrul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web