Actualitate

VIDEO. Brasov, singurul judet din Romania cu 7 depozite neconforme de deseuri

Judetul Brasov ocupa pozitia intai pe tara in ce priveste numarul depozitelor neconforme de deseuri, un loc rusinos pentru un judet cu pretentii europene.

Afirmatia a fost facuta de catre viceprim-ministrul Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului intr-o conferinta de presa organizata la Brasov. Inainte de intalnirea cu presa, ministrul, impreuna cu secretarul de stat Laurentiu Neculaescu, au discutat cu autoritatile locale si judetene despre problema depozitarii deseurilor.

Ministrul Gratiela Gavrilescu a avertizat ca cele 7 depozite trebuie inchise cat mai repede, altfel, statul va primi amenzi usturatoare care vor fi in cele din urma platite de contribuabilii de rand, nicidecum de managerii judetului sau ai municipiilor care au batut pasul pe loc in acest domeniu.

 

Ce-i drept, costurile care ar trebui suportate din bugetele locale pentru inchiderea gropilor de gunoi sunt destul de piperate, in jur de 1 milion de euro de fiecare. Cum bugetul unui oras ca Victoria este mic, este practic imposibil sa inchida groapa cu bani proprii, fara ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web