Actualitate

Viceprimarul Laszlo Barabas vrea să modifice regulamentul la parcările de reședință. Cine sunt de fapt nemulțumiții?

Aseara, intr-o emisiune televizata, viceprimarul municipiului Brasov, Laszlo Barabas, a anuntat ca se ia in calcul modificarea regulamentului la parcarile de resedinta. Desi brasovenii sunt multumiti in prezent de regulament, cu exceptia faptului ca cei care nu au montat sisteme de blocare nu au siguranta locului de parcare, reprezentantii municipalitatii vor sa schimbe regulile si sa provoace putin haos, de parca ar fi ultima problema de rezolvat.

De fapt cine sunt nemultumitii? In acest moment, deranjati de acest regulament sunt persoanele care nu locuiesc in Brasov, care au domiciliul in afara orasului. Acestia au locul de munca in oras, astfel ca si copiii sunt tot acolo, motiv pentru care sunt si blocaje dimineata in zona scolilor, tocmai pentru ca parintii nu si-au dus odraslele la scolile de care apartin. Insa, numarul acestora nu este totusi atat de mare incat Primaria Brasov sa tina cont de ei, altfel si-ar pune in cap toti locuitorii municipiului care in prezent sunt multumiti. Din contra, o imbunatatire este binevenita.

Cand existau sistemele de blocare a locurilor de parcare, cei din exterior nu mai putea ocupa locurile platite de cei care locuiesc in zona. Nu ar fi corect ca tu sa platesti, iar altul sa parcheze pe locul tau. Poate un brasovean vine de la serviciu si doreste sa isi lase masina pentru a pleca cu altcineva in alt oras. Ce face, lasa masina aiurea si risca sa fie amendat? Poate ar trebui mai multa logica la toate aceste calcule. Sistemele de blocare ar lasa automat politistii locali sa patruleze pe strazi, nicidecum sa intervina si sa tot amendeze pe cei care parcheaza aiurea. Poate la acest lucru ar trebui sa se gandeasca mai bine Primaria Brasov, sa fie reintroduse sistemele de blocat locurile, astfel ca politistii vor sta in strada, nu prin spatele blocurilor sa amendeze soferi. Este mult mai important decat aberatia de a schimba regulamentul pentru moftul unora care au domiciliul la periferie,  care nu vor sa plateasca pentru a-si lasa masina pe locurile cu plata. Intr-o alta ordine de idei, viceprimarul  Laszlo Barabas  a omis sa spuna ca o astfel de modificare se poate realiza prin Consiliul Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web