De ultimă oră

Vibrate!festival 2018

Bine ați venit la cea de-a patra ediție vibrate!festival. În anul Centenarului ne inspirăm din compoziția vizionară a lui George Enescu, Preludiu la unison. Așa cum diferitele instrumente ale orchestrei se reunesc într-o singură melodie în această piesă unică, ediția 2018 reunește sunetul, dansul și culoarea în spațiile cele mai incitante din Brașov, cu interpretări de clasă internațională ale tinerelor staruri ale scenei muzicii clasice.

Începem la Bastionul Țesătorilor, unde, pentru prima oară în Romania, New European Ensemble aduce un omagiu geniului francez al muzicii impresioniste, Claude Debussy, împletind sonoritățile diafane ale harpei, flautului și corzilor cu sonoritățile dure ale percuției moderniste. Veniți cu noi într-o încântătoare călătorie prin lucrări de referință ale repertoriului pentru coarde cu Gemeaux Quartet la Biserica Neagră, Biserica Sf Petru și Pavel, și în cadrul Promenadei Muzicale, când veți descoperi Brașovul prin prisma muzicii clasice. După succesul de anul trecut, revenim la Tenis Arena, de această dată cu un ”match” între jazz și clasic. La Aula Universității Transilvania sărbătorim Centenarul îmbinând muzica de cameră cu cinematografia, cu Dan Dediu în dublul rol de compozitor și interpret. Ca în fiecare an, artiștii invitați împărtășesc experiența creativității cu tinerii în masterclass-uri, ateliere, discuții și expoziții.

Comorile muzicii de cameră interpretate de tinere staruri ale scenei internaționale, artele vizuale, coregrafia și cinematografia, arhitectura și natura Brașovului vibrează la unison în iunie. Vă așteptăm cu drag alături de noi!

Bilete disponibile în rețeaua Eventim (http://www.eventim.ro/ro/) și în magazinele partenere. 

Vlad Maistorovici

Director fondator vibrate!festival

vibrate!festival este despre muzica clasică și despre arte, despre excelență și frumusețe, despre prietenie și relaxare. Fidel crezului enunţat de la prima ediţie – muzica clasică este accesibilă oricui şi se poate cânta în multe alte spaţii decât în cele obişnuite – vibrate!festival aduce muzica de cameră în locuri neconvenţionale, promovând totodată patrimoniul arhitectural al Braşovului.

Născut în 2015, are ca fondatori pe violonistul și compozitorul Vlad Maistorovici, pianista Diana Ionescu și managerul cultural Mădălin Iacob. Vlad și Diana de altfel sunt îndrăgostiți de Brașov de mulți ani (primul concert al lui Vlad a avut loc la Brașov pe când avea doar 10 ani).

vibrate!festival încearcă să prezintă muzica clasică dincolo de cadrele convenționale și să o aducă mai aproape de oameni. Toate concertele se întâmplă în locații inedite, de la muzee la spații în aer liber și de la cafenele la… terenuri de tenis.

vibrate!festival este mai mult decât despre muzica clasică.  La fiecare ediție, muzica clasică se întâlnește cu muzica rock, jazz sau pop, iar arta muzicală se îmbină armonios cu artele vizuale. Cuvântul de ordine este „sinestezia” – trecerea experienței muzicale prin alte organe senzoriale.

Festival internațional bazat pe tinerețea și excelența muzicienilor invitați, vibrate!festival promovează muzica clasică într-un mod dinamic, divers, transformând timp de o săptămână Brașovul într-un spațiu de întâlnire al iubitorilor de muzică și arte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web