Politic-Administrativ

Veștea susține că a respectat toate procedurile impuse de DSP. Atunci poate explică cum și-a făcut testul COVID-19 și unde

Într-un comunicat de presă, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, susține că a respectat toate procedurile și protocoalele impuse de DSP Brașov. Doar că, după ce a aflat că ar putea fi infectat cu COVID-19 din cauză faptului că a fost la o ședință de partid unde a participat și o persoană infectată, Adrian Veștea și-a făcut testul pentru depistarea virusului. Poate explică reprezentanții DSP sau cei de la Boli Infecțioase pe ce baza s-a facut testul.

Din acest motiv, inclusiv unii politicieni brașoveni au făcut apel la ”demnitatea demnitarilor”, aluzie la modul în care unii politicieni (cum a fost cazul Flutur la Suceava) se bagă în față atunci când vine vorba despre sănătatea lor.

Este și cazul viceprimarului Mihai Costel care a postat pe facebook punctul său de vedere cu privire la comportamentul unor demnitari.

”Apel la demnitatea demnitarilor!

România trece printr-o perioadă delicată și ACUM este momentul să ne arătăm fiecare caracterul, omenia și responsabilitatea. Apelul meu de azi se îndreaptă către demnitarii de la toate nivelurile, cărora le cer să se comporte exact cum ar trebui în astfel de situații: ca niște lideri direct interesați de binele celor de lângă ei.
Acest lucru înseamnă, pentru început, respectarea protocoalelor în vigoare pentru situațiile de criză, nicidecum a considera că viața proprie este mai prețioasă decât viața celui de lângă tine. De aceea, stimați colegi, indiferent de nivelul la care ne aflam din punct de vedere al demnității publice, vă cer să fiți egal cu cel de lângă voi și să îl protejați, așa cum v-ați asumat atunci când i-ați cerut votul.
În cazul de față, dacă ați intrat în contact cu un purtător de coronavirus – potențial sau confirmat, fără a avea însă simptome de vreun fel, vă cer să urmați procedura autoizolării la domiciliu, pentru 14 zile. Funcția publică pe care o deținem nu ne face prioritari. Gândiți-vă doar că sunt mulți oameni întorși din „zone roșii“ ale epidemiei, ori medici aflați în prima linie, în această luptă cu coronavirusul, pentru care nevoia unui test este reală. Vă cer, de asemenea, să respectați perioada de autoizolare și să nu considerați că o primă testare negativă vă permite să vă întoarceți la serviciu chiar în ziua următoare, oricât de important reprezentant al comunității dumneavoastră ați fi!

Haideți să fim responsabili! Haideți ca măcar acum, să nu ne considerăm „unii mai egali ca alții“, pentru că în situații ca cea în fața căreia ne aflăm, fiecare viață este importantă”.

Ce spune Consiliul Județean Brașov

”Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a respectat toate procedurile şi protocoalele impuse de Direcţia de Sănătate Publică Braşov, iar în cursul zilei de astăzi, 23 martie 2020, pe baza unei adeverinţe emise de DSP Braşov, a ieşit din perioada de autoizolare.

Preşedintele Adrian-Ioan Veştea şi vicepreşedintele Adrian Gabor, alături de directorii Direcţiei Economice, de Sănătate şi Asistenţă Medicală şi de Achiziţii din cadrul CJ Braşov au discutat cu conducerea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov despre necesităţile urgente ale acestei instituţii medicale aflate în prima linie de luptă împotriva coronavirusului la nivelul judeţului Braşov. „Suntem alături de dumneavoastră, vă sprijinim cu tot ce aveţi nevoie în această perioadă de criză şi vă susţinem întru totul, astfel încât să luaţi cele mai bune decizii în actul managerial şi să puteţi urgenta achiziţiile pe care le aveţi de făcut. Eu şi colegii mei din executiv vă vom acorda suportul şi consultanţa de specialitate, ca să uzaţi de toate pârghiile legale pentru a vă simplifica procedurile birocratice”, a transmis preşedintele CJ Braşov.

Adrian-Ioan Veştea a adăugat că „orice sprijin venit din partea societăţii civile este binevenit pentru spital, dar în primul rând noi, ca autoritate publică locală, ne facem treaba şi vă asigurăm condiţiile materiale şi financiare de care aveţi nevoie”. În acest sens, prin rectificarea bugetară de marţi, 24 martie, plenul CJ a aproba alocarea sumei de 2,5 milioane de lei pentru achiziţia de materiale sanitare, dezinfectanţi şi kituri de testare necesare Spitalului de Infecţioase.

Managerul interimar al Spitalului de Infecţioase, Dr. Ana-Dora Godri, a spus că stocurile sunt asigurate, explicând că necesarul de materiale a fost gândit pentru următoarele 4-5 luni, având în vedere că nu se poate estima amploarea pe care o va lua această criză epidemiologică. Preşedintele CJ a cerut conducerii spitalului să pregătească adrese către Ministerul Sănătăţii, prin intermediul cărora să ceară sprijin în asigurarea necesarului de medicamente utilizate în tratarea pacienţilor cu COVID-19”, scrie în comunicatul transmis de Consiliul Județean Brașov.

Precizăm că am solicitat Consiliului Județean Brașov explicații cu privire la acest aspect, dar nu am primit niciun răspuns…

Într-o altă ordine de idei, președintele CJ susține că instituția va aloca bani pentru materiale sanitare. Până acum în cei 4 ani de mandat unde a fost, de ce nu a alocat bani pentru aceste materiale până acum?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web