InformațiiPolitic-Administrativ

USR mai tare decât PNL. După ce i-a ”bătut” pe municipiu la alegeri, acum îi zdrobește și la comunicare. Cum stau alte partide?

Pentru partidele politice comunicarea ar trebui sa fie esentiala. Din pacate, dupa alegeri, partidele iau piciorul de pe acceleratie si uita de promisiunile facute, mai ales cele referitoare la comunicare. Astfel, la o simpla analiza la nivelul judetului Brasov, cel mai bine sta la capitolul comunicare Uniunea Salvati Romania(USR). De aproximativ un an, reprezentantii partidului organizeaza conferinte, dar transmit comunicate de presa bine realizate, cu subiecte care prind la electorat. De exemplu, daca alte partide trateaza la „diverse” problema imobiliara, USR chiar se arata interesat de subiect.O atentie deosebita acorda si mediului, dar si construirii aerportului. De precizat ca USR nu are la nivel local sau judetean reprezentanti, ci doar in Parlament.

Partidul National Liberal(PNL) a promis multe, dar a facut putine. In afara conferintelor de presa unde mai puncteaza din cand in cand si subiecte importante, in rest, comunicarea lipseste. Nu exista o persoana care sa se ocupe efectiv de comunicare. Noroc de cei doi deputati, Mara Mares si Gabriel Andronache care transmit comunicate periodic, altfel PNL Brasov ar fi mort la acest capitol.

In schimb, Partidul Social Democrat(PSD) are desemnat un purtator de cuvant care bombardeaza cu astfel de comunicate de interes comunitar. Nu toate sunt inspirate, insa ofera presei materiale. Insa, periodic, parlamentarii transmit comunicate. Diferenta fata de PNL este ca social-democratii invita la conferinte primarii din judet, dar trimit presei si comunicate ale consilierilor locali sau judeteni. Cand nu sunt alte articole importante, intra si aceste comunicate. Acest lucru nu l-a inteles PNL. Conducerea a tot spus ca va face ordine si in acest domeniu, insa au trecut 2 ani si totul a ramas la faza de proiect.

Partidul Miscarea Populara(PMP) a disparut in totalitate. Singurul care mai aduce aminte ca PMP a fost un partid care a trimis 2 oameni in Consiliul Local Brasov este Mihai Costel.  Conferintele lipsesc, comunicatele la fel. Un partid mort. De fapt, poate acesta este si scopul, poate in plan exista un alt partid, cine stie…

Partidul Ecologist Roman(PER) misca in Consiliul Judetean si Consiliul Local, dar atat. Au uitat de conferinte sau de comunicate, rar cand mai ies cu cate ceva. Poate ar fi timpul si la ei sa isi aduca aminte ca oamenii i-au trimis sa-i reprezinte si sa le prezinte si ce au facut pentru ei.

FDGR este activ prin cei 2 membri de la Consiliul Local. Ambii tin partidul la suprafata. Unul prin pozitia sa pentru legalitatea proiectelor de hotarare, iar altul prin interventiile cu impact major asupra comunitatii brasovene. De fapt, este singurul partid din Consiliul Local care face opozitie cu adevarat. La comunicate de presa stau bine, dar pe ”persoana fizica”, nu pe partid.

UDMR ramane la acelasi nivel de 5%.  Are un viceprimar, dar si un consilier activ, Toro Tamas care se implica mult in proiectele ce tin de comunitatea maghiara, dar nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web