Politic-Administrativ

USR a votat pentru transferul terenului de la Institutul Cartofului şi Sfeclei de Zahăr în domeniul public al municipiului Braşov, pentru construirea noului spital

USR Brașov susţine acest proiect, însă subliniem faptul că, în forma actuală a actului normativ, el poate deveni un succes doar în măsura în care Guvernul va susţine investiţia, atât financiar cât şi la nivel de avize, şi doar în măsura în care parametrii iniţiali ai proiectului sunt respectaţi.

Tudor Benga, deputat USR Braşov: „Am votat astăzi, împreună cu colegii mei de la USR și alături de vasta majoritate a celorlalți deputați, pentru transferul terenului de 11.45 hectare necesar noului spital al Brașovului, de la Institutul Cartofului, în domeniul public al municipiului Brașov. Este un pas legislativ necesar, este un pas ce a beneficiat de susținere transpartinică, proiectul de lege fiind co-iniţiat de întreg spectrul politic local: și noi, USR, dar și PNL și PSD și UDMR. Legea a trecut și sper din tot sufletul să vedem acest proiect finalizat cât mai curând, cu atât mai mult cu cât a existat de ceva vreme un efort susținut și consistent în comunitate în direcția asta.”

„Intrara Guvernului în acest proiect, prin adăugarea titulaturii de «regional» variantei iniţiale de «spital clinic de urgenţă Braşov», poate face și bine, în măsura în care Bucureștiul va sprijini financiar proiectul și în măsura în care parametrii inițiali sunt respectați. Dar poate face și mult rău, creând instrumentele prin care Guvernul ar putea bloca un proiect conceput inițial a se putea finaliza și fără Centru, cu ajutorul expertizei de proiect si finanțare a BERD și cu resurse locale. Am introdus și susținut amendamente menite să corecteze această modificare, dar ele au fost respinse de majoritate, atât în comisii cât și în plen. Toți actorii politici locali susțin mai nou că modificarea este de bun augur și va impacta exclusiv pozitiv proiectul. Îmi doresc sincer să fie așa și să vedem proiectul demarat și finalizat cât mai curând“, a mai declarat deputatul USR Braşov Tudor Benga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web