De ultimă oră

Ursul a coborât din nou în stațiune. De această dată la Predeal (FOTO)

Week-end încărcat pentru jandarmii brașoveni ca urmare a căderilor de zăpadă din ultima perioadă și a numărului mare de turiști prezenți în zonă.

În acest week-end jandarmii brașoveni au executat misiuni de:

– menținere a ordinii publice atât în stațiunile montane Predeal, Poiana Brașov, Bran, cât și pe pârtiile de schi și săniuș, unde au intervenit pentru acordarea de prim ajutor unui număr de 5 turiști, care au suferit accidentări ușoare și au necesitat transportarea urgentă la echipaje ale SMURD și Ambulanță.
Printre cei 5 turiști se aflau și doi copii minori, care nu au suferit accidentări dar se rătăciseră de familiile lor.

– intervenție în stațiunile montane pentru aplanarea unor conflicte apărute între practicanții sporturilor de iarnă și turiștii prezenți fără echipament pe zona schiabilă, Poiana Brașov pârtia Sulinar,
fiind întocmite actele de sesizare pentru infracțiunea de „Lovire sau alte violențe”, art. 193, alin. 1 Cod Penal, pentru 2 persoane dintr-un grup de 7, și de asemenea au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale la H.G. 263/2001 la art. 7 litera i, accesul pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement fără echipament adecvat, în valoare de 200 lei.

– asigurare a măsurilor de ordine publică la manifestările cultural-artistice din județ (Festivalul de Folclor ediția I din localitatea Beclean);

– monitorizare a drumurilor de acces în stațiuni și localități și sprijinirea autorităților pentru deszăpezirea acestora.

– intervenția la apeluri 112 care sesizează prezența animalelor sălbatice (urs) în apropierea unor pensiuni în localitatea Predeal.

Jandarmeria Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web