Brasov

Universitatea Transilvania din Braşov a primit vizita ministrului Afacerilor Externe din Sri Lanka

În perioada 29 iunie – 1 iulie, Universitatea Transilvania din Brașov a primit vizita unei delegații din Sri Lanka, condusă de ministrul de stat Vasantha Senanayake, excelența sa având și atribuții de ministru al Afacerilor Externe. Din delegație au mai făcut parte: Dhammika Semasinghe, director general de Afaceri Politice (Vest) în MAE, Tissa Wijeratne ambasadorul Republicii Sri Lanka în România, rezident la Varşovia, Thissa Walauwe Asanka Nenasiri Wijebandara, asistent personal al ministrului de stat. Delegația a fost însoțită de Odette Maria Radu, secretar în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România.

Relațiile bilaterale dintre cele două țări, începute în 1957 au suferit de-a lungul timpului fluctuații, în perioada anilor 1970 fiind foarte intense. După 1990, între cele două țări au fost destul de puține contacte la nivel economic și politic, dar odată cu înființarea Asociației Parlamentare de Prietenie Sri Lanka – România, acestea au început să se intensifice; iar în ultimul an au fost diversificate, fiind implicate și universități din cele două țări.

Oaspeții au fost întâmpinați de prof.univ.dr. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universității Transilvania, de alți membri ai conducerii universității, împreună cu care au discutat despre oportunitățile de colaborare atât în domeniul educației, cât și în cel al cercetării, domeniu în care au vizitat și Institutul de Cercetare – Dezvoltare al universității; a fost vizitată și biblioteca universității.

Vizita la nivel diplomatic se înscrie în tendința de dezvoltare a colaborării dintre Universitatea Transilvania alte instituții de învățământ din Sri Lanka. În săptămâna 26-29 iunie 2017 Universitatea Transilvania a fost vizitată și de o delegație a Universității Peradenyia condusă de rectorul acesteia prof. Upul B. Dissanayake. Între cele două universități există deja schimburi de experiență în cadrul programului Erasmus +, atât de cadre didactice cât și de studenți, pe care cele două universități își propun să le diversifice și amplifice în perioada următoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web