Politic-AdministrativPrim plan

Un deputat, un primar și 5 consilieri locali și județeni, cercetați sau condamnați penal. Un parlamentar de la PSD, iar restul de la PNL

ADEVARUL! Cine sunt de fapt politicienii din Brasov care au avut sau au probleme cu legea si inca sunt la conducerea judetului sau a municipiului?

Desi o parte dintre membrii Partidului National Liberal(PNL) Brasov protesteaza regulat in centrul orasului impotriva Guvernarii PSD-ALDE, dar si a lui Liviu Dragnea, condamnat pentru coruptie, realitatea demonstreaza ca la nivel local, partidul cu cele mai multe dosare penale este…Partidul National Liberal(PNL), cel condus de presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Vestea. De fapt, liberalii sunt singurii dintre consilierii locali si judeteni care au dosare penale. Nici PSD, nici FDGR, nici PER si nici UDMR nu au penali in partid. Singurii consilieri judeteni cu probleme sunt liberali, cercetati de catre DNA si deja trimisi in judecata pentru dare de mita in forma continuata.

Este vorba despre Claudiu Cornea, Ungureanu Vasile si Dragos Craciun, care au fost trimisi in judecata pentru dare de mita in forma continuata. La aceasta categorie a liberalilor cercetati poate fi bagat si primarul George Scripcaru, care, in campania electorala din 2016, a fost sustinut de Partidul National Liberal(PNL), desi se cunosteau problemele cu legea pe care le are. Acesta nu are doar un dosar penal, ci trei…

De asemenea, inca doi consilieri , unul local si altul judetean au fost condamnati deja la inchisoare cu suspendare. Consilierul local Adrian Oprica a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru conducerea unui autoturism sub influenta bauturilor alcoolice si consilierul judetean Mihai Dontu, care a accidentat mortal un barbat  pe trecerea de pietoni. Ce-i drept, cei doi nu sunt trimisi in judecata pentru acte de coruptie, dar dosarul penal tot penal ramane.

Unul dintre ei este chiar lider de grup si conducator al liberalilor, semn ca actuala conducere judeteana a PNL Brasov isi doreste in echipa oameni cu dosare penale, altfel, ar fi facut schimbari pana acum. La televizor, sefii PNL sunt total impotriva politicienilor cu probleme penale, insa pe ce-i de la Brasov nu vede.

Cu alte cuvinte, hotii striga hotii

Insa, in pofida problemelor penale pe care le au politicienii liberali din Brasov, protestatarii rar ii pomenesc in adunarile lor. De altfel, cum printre ei sunt si liberali, este greu de crezut ca indraznesc sa scandeze impotriva primarului sau a consilierilor care au probleme cu legea. Singurul care a mai scandat impotriva lor a fost Radu Hossu, unul dintre organizatorii protestelor.

Daca pe plan local liberalii sunt campioni la dosare penale pentru ca nu exista altii din alte partide, la nivel national exista un singur parlamentar cu probleme, fiind vorba despre deputatul Mihai Popa de la PSD. Acesta a fost trimis in judecata pentru santaj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web