ActualitatePrim plan

Un consilier local vorbește despre ”caracatița imobiliară” din Râșnov

Mircea Săndulescu, consilier local PSD din Râșnov, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre ”caracatița imobiliară” din localitate.
”Am venit la această conferință de presă ca răspuns la informațiile apărute cum că o parte a Consiliului Local încearcă blocarea Râșnovului, blocarea investițiilor. Doresc să clarific aceste aspecte și vă prezint informații suplimentare despre activitatea consilierilor locali PSD. Am votat toate avizele de PUZ-uri care au îndeplinit indicii urbanistici, care nu au fost propuse în zone aglomerate. Am votat foarte multe PUZ-uri de locuințe unifamiliale, de structuri pentru turism, cum am putea bloca Râșnovul din punct de vedere al investițiilor?

Aceste informații au ajuns în media și în online din cauza faptului că un PUZ a fost respins la ultima ședință de Consiliu, înțeleg că beneficiarii acelui PUZ erau apropiați ai administrației PNL. Consilierii PSD au explicat de ce acest PUZ nu ar trebui votat, iar în cele din urmă PUZ-ul a fost respins deoarece un consilier PNL a lipsit. Consilierii locali PSD au votat negativ și un alt PUZ, în care se încerca pe o parcelă restrânsă construirea a șase tronsoane P+5 din cauza faptului că nu există în zonă școli, grădinițe. Mai mult decât atât, accesul este doar auto în acest cartier. Nu are studiu de însorire, există un spațiu de joacă foarte mic. Nu suntem contra dezvoltării, dar am propus să se renunțe la un bloc și în locului lui să fie o zonă verde. Nu putem locui doar între betoane” a declarat arhitectul Mircea Săndulescu. De asemenea, consilierul local a recunoscut că a primit numeroase amenințări după ce PUZ-urile nu au trecut.

Mircea Săndulescu a vorbit și despre modul în care sunt cheltuiți banii publici în Râșnov.”Un alt punct sensibil pe care vreau să îl ating este legat de concursul de sărituri cu schiurile organizat la Râșnov, pentru care s-au alocat 2.7 milioane de lei. Vorbim de un eveniment fără spectatori care a ținut 6 zile. Într-un deviz estimativ trecut prin Consiliul local, era menționată suma de 80.000 de lei pentru transport călători, dar vă reamintesc că a fost un concurs fără public. De la bugetul local, din taxe și impozite, s-au dat 900.000 de lei pentru acest eveniment. Știți că în Râșnov nu există o creșă? Am fi putut construi o creșă cu 3 grupe. Pe viitor, trebuie să fim atenți ca aceste trambuline să producă bani pentru locuitorii Râșnovului.” a concluzionat consilierul local Mircea Săndulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web