Politic-Administrativ

Un an de mandat pentru primar şi consilierii locali din Braşov

S-a scurs un an de la alegerile locale. Desi in campania electorala din 2016 alesii locali au aruncat in stanga si-n dreapta cu promisiuni, care mai de care mai pompoase, dupa un an de mandat, concluzia este ca tot ce au promis a fost praf in ochii alegatorilor.

Din contra, brasovenii mai mult au fost incurcati decat ajutati de autoritatile locale.

In primul rand, alesii municipiului  au iesit in evidenta prin faptul ca i-au lasat fara apa calda si caldura pe mii de brasoveni pana la mijlocul lunii decembrie 2016, adica in prag de iarna. Nici macar atunci problema nu s-a rezolvat in totalitate pentru toti brasovenii.

De asemenea, s-a tot vorbit despre transportul in comun, insa, pana in prezent, parcul auto al RATBV are aceleasi autobuze si troleibuze vechi.

Pe plan local s-a tot discutat despre lipsa evenimentelor. Daca la Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Sibiu sunt organizate evenimente la nivel inalt, Brasovul se multumeste cu evenimente multe si de calitate inferioara. Drept dovada stau statisticile care arata gradul de ocupare a hotelurilor si pensiunilor din Cluj in perioada unor evenimente, si gradul de ocupare din Brasov.

In orasul de sub Tampa sunt organizate evenimente doar pentru a fi bifate si pentru ca sefii administratiei locale sa iasa in fata cu declaratii pompoase.

In Brasov a avut loc”Saptamana Comediei”. Insa, la o scurta analiza, se pare ca la Brasov a a fost anul comediei. De aproape un an se joaca o drama de prost gust. Sub supravegherea atenta a a autoritatilor locale se ”joaca” pentru noul post de manager.

Din pacate, pana in prezent, distributia a fost una proasta, in rolurile principale fiind doar actori buni in conferintele de presa si atat.

Astfel, de luni bune se tot incearca gasirea unui nou manager, insa fara rezultat. Ori candidatii sunt prea slabi, ori conducerea Primariei Brasov este depasita de subiect.

Un alt minus poate fi numarul mare de autorizatii de constructie eliberate. Faptul ca se construieste nu este o problema, insa modul in care se face este unul haotic. Prin tot orasul se ridica cladiri imense intre zona de case, astfel ca regimul inaltimii sau arhitectura nu se mai respecta, lucru semnalat inclusiv de arhitectii cunoscuti din Brasov.

Cu toate acestea, nimeni nu este interesat sa pastreze orasul frumos, atata timp cat nu se iau masuri concrete.

Totusi, trebuie bifata si inaugurarea unei parcari moderne in Poiana Brasov, aceasta fiind binevenita, avand in vedere aglomeratia din statiune mai ales in sezonul de iarna.

Intr-o alta ordine de idei, daca primarul George Scripcaru este disparut de mult din peisaj, mai exact dupa ce procurorii DNA au luat la puricat activitatea sa din ultimii ani, viceprimarii par mai activi. De fapt, Mihai Costel, pentru ca celalalt viceprimar nici nu prea are multe atributii.

Desi in afara de el, in Consiliul Local mai exista doar un reprezentant al PMP, Mihai Costel a reusit sa le dea ceata celor doua partide mari, PNL si PSD. Chiar daca au cel mai mare numar de consilieri, reprezentantii celor doua partide sunt obligati sa vada ”meciul” administrativ din tribune. Ca nu vor, ca nu ii lasa primarul, este greu de inteles cum de aceste partide care au ras tot la alegerile locale nu sunt in stare sa aiba viceprimari.

Daca pentru PSD este mai greu, nu acelasi lucru se poate spune despre PNL. Daca Adrian Vestea, presedintele PNL, ar vrea sa aiba un viceprimar, totul s-ar putea rezolva in scurt timp. Insa, acesta nu pare interesat sa-l deranjeze pe actualul primar George Scripcaru.

Cat despre Consiliul Local, aici este pace si liniste, cel putin deocamdata. Liderii vocali ai legislativului raman in continuare Arnold Ungar si Cristian Macedonschi de la FDGR, Lucian Patrascu de la PSD, Mihai Costel de la PMP si Adrian Oprica sau Carmen Top Ferghete de la PNL. Mai trebuie mentionata si Adina Donosa de la PER. In rest, pace si liniste.

 

 

One thought on “Un an de mandat pentru primar şi consilierii locali din Braşov

  • Ei chiar asa sa fie , „marele ecologist” marius comsa nu face treaba in consiliul local ?…dupa ce a intrat „cu pieptul in fata” in locul altcuiva , el marele critic al primarului si plin de idei ,ca si sotia lui ? Defapt a intrat tiris , ca orice nevertebrata si nu-i decit un „necuvintator” , care era disperat sa urce macar la pozitia semidrept (capra)…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web