InformațiiȘtiri

Turistii au petrecut in medie doar 2 zile la Brasov

Doua zile, atat este sejurul mediu petrecut de turisti in orasul de la poalele Tampei.  Cei mai multi turisti straini sositi in Brasov in primele noua luni ale anului provin din Israel, Germanis si Polonia.  Conform Directiei Judetene de Statistica Brasov, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Braşov au fost în perioada ianuarie – octombrie 2017, în creştere cu 14,5 %, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2016.  Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Braşov au fost în perioada ianuarie – octombrie 2017, comparativ cu perioada similară din anul 2016, în creştere cu 16,2%.

Indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune, în judeţul Braşov, în perioada ianuarie – octombrie 2017 a fost de 26,1%, iar faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016 a crescut cu 2,6 puncte procentuale. La hoteluri s-a înregistrat cel mai ridicat indice de utilizare de 37,5%. Durata medie a sejurului a fost în perioada ianuarie – octombrie 2017 de 2,0 zile.

În Regiunea Centru, judeţul Braşov ocupă locul I atât la sosiri cât şi la înnoptări cu 43,7%, respectiv 42,4% din totalul sosirilor, respectiv al înnoptărilor regiunii. La nivel naţional, judeţul Braşov ocupa locul al III-lea, după Municipiul Bucureşti şi judeţul Constanţa, la sosiri cu ponderea de 10,1% şi la înnoptări cu ponderea de 8,9%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web