De ultimă oră

Turişti rătăciţi în munţi, salvaţi de jandarmii braşoveni

Doi barbati au apelat aseara la serviciul de urgenta 112 dupa ce s-au ratacit pe munte. Apel 112.  Acestia au plecat din Moieciu de Sus spre Biserica Pestera Ialomicioarei, dar s-au ratacit in dreptul unei stane parasite ce se afla pe traseul cu dunga rosie. S-a constituit o echipa formata din 2 jandarmi, care s-au deplasat spre cei doi rătăciți.La acțiune au participat doar jandarmii. S-a încercat ghidarea lor telefonic,
 insa dupa aproximativ 15 min „ratacitii” au revenit cu apel solicitand din nou sprijinul jandarmilor. Turistii au fost gasiti si coborati in siguranta pana la sediul PJM Bran.  Persoanelor li s-a oferit o cana cu ceai, nu au necesitat ingrijiri medicale.
PJM (Post Jandarmi Montani)
„Persoanele in cauza s-au ratacit pe coborare in zona Saua Strunga (aprox. 2000 de metri alt).Pe coborare au pierdut traseul (si din cauza zapezii) si s-au speriat deoarece au vazut,zic ei,doi lupi si alte urme de animale salbatice. La ora 23.15 au ajuns cu bine in Bran. Sunt foarte recunoscatori ca jandarmii montani le-au sarit in ajutor. Ambii turiști teferi, vârste de 40 respectiv 35 de ani. Din Târgoviște și Zărnești”, a declarat Ciprian Aldea, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Brasov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web