Prim planȘtiri

Trenurile trase pe linie moarta la Brasov, Bucuresti si Timisoara

Zeci de minute de intarziere, nervi intinsi la maxim si pasageri debusolati.  Acesta este tabloul zilei la CFR, in urma grevei spontane incepute astazi dimineata.  Protestul spontan de la CFR Calatori a afectat si trenurile din Brasov. Daca in urma cu putin timp, circulatia trenurilor a fost reluata in regionalele Craiova, Cluj, Iasi, Galati si Constanta,nu acelasi lucru se poate spune despre regionalele Brasov, Bucuresti si Timisoara.

„În data de 22 martie, începând cu ora 7:00, o parte dintre angajaţii feroviari au oprit spontan lucrul. Această acţiune afectează circulaţia  unor trenuri.

Oprirea lucrului are loc în contextul în care administraţia şi federaţiile sindicatele reprezentative se află în negocieri pentru semnarea noului Contractul Colectiv de Muncă 2017-2018, negocieri în cadrul cărora conducerea CFR Călători a anunţat că în bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusă o creşterea a fondului de salarii, creştere care va conduce în urma negocierilor la majorări salariale.

Administrația intenționează să reașeze clasele de salarizare, în funcție de fondul de salarii care se va asigura prin bugetul de venituri si cheltuieli al CFR Călători, pentru funcțiile de bază: acari, manevrați, șefi de manevră, conductori, șefi de tren, casieri, informatori din ramura MC și pentru funcțiile de execuție din celelalte ramuri, cu posibilitatea de diferențiere în funcție de complexitatea și de volumul de muncă” se arata in comunicatul de presa publicat pe site-ul www.cfrcalatori.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web