Infracțional

Trei sibieni, prinși la furat în Brașov. Au fost emise mandate de arestare

Polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.

Din cercetările efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 32 ani din județul Sibiu, ar fi pătruns într-o societate comercială amplasată pe raza municipiului Brașov, în timpul programului de funcționare, iar din interiorul acesteia ar fi sustras mai multe produse, creând un prejudiciu de aproximativ 5.000 lei.

Totodată, în continuarea investigațiilor efectuate a rezultat faptul că bărbatul în cauză ar fi fost ajutat de către alte două persoane, respectiv un bărbat, în vârstă de 31 ani și o tânără, în vârstă de 18 ani, ambii din județul Sibiu.

Bărbatul în vârstă de 31 ani  este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat – 7 acte materiale și complicitate la furt calificat, iar tânăra de 18 ani este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat – 6 acte materiale și complicitate la furt calificat – 2 acte materiale.

În baza probatoriului administrat în cauză, cele trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, iar ulterior,  instanța de judecată a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile pentru cei doi bărbați și a dispus măsura arestului la domiciliu pentru tânăra în vârstă de 18 ani.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Brașov și polițiștilor Biroului de Investigare Criminale Sibiu, cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web