Știri

Trei femei surprinse de vremea rea pe munte au sunat la 112. Vezi ce au păţit!

Trei turiste care nu au tinut cont de avertizarile meteo de vreme rea au fost salvate de salvamontisti si jadarmi. Panicate, femeile au sunat la 112 unde au solicitat ajutor. Imediat la fata locului s-au deplasat echipe de interventie de la Salvamont și Jandarmeria montană Brasov.
„Apel pe 112 la ora 21.00, preluat de Salvamont și Jandarmeria montană Brasov, referitor la prezenta unui numar de 3 turiste aflate pe un traseu montan dintre cabana Padina și stațiunea Bran, traseu din masivul Bucegi.Turistele aflate la aproximativ 2 ore de mers fata de stațiunea Bran, au apelat 112 precizând că nu sunt în pericol iminent doar că sunt epuizate fizic și păreau a fi panicate că nu vor putea ajunge in siguranță la destinație fiind surprinse de condițiile meteo nefavorabile și întuneric.
Echipele de intervenție s-au constituit rapid, și în 45 minute au început deplasarea spre grupul care apelase, solicitând ajutor. După un traseu de aproximativ o ora, folosindu-se și mijloace auto din dotarea Jandarmeriei Brasov, s-a ajuns la turiste. Acestea nu prezentau simptome sau traumatisme fiind doar epuizate fizic.
La ora 22.50 echipele de salvatori au început deplasarea către refugiul Salvamont Zănoaga. Au participat 3 salvamontisti și 3 jandarmi montani”, a spus Ciprian Aldea, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Brasov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web