Trei adrese, niciun răspuns. Au vrut TRANSPARENȚĂ, dar ei nu oferă deloc

Ca să știti pe cine ați trimis în Parlament sau în Consiliul Local sau Județean.

În urmă cu câteva săptămâni, redactorii Transilvania365 au solicitat un punct de vedere privind atitudinea viceprimarului USR care a vrut să evacueze doi jurnaliști de la o ședință a Consiliului Local care era PUBLICĂ. Potrivit legii, nimeni nu poate îngrădi accesul jurnaliștilor la o ședință PUBLICĂ.

Imediat după incident, au fost transmise adrese către Organizația Județeană a USR, deputatului Tudor Benga și senatorului Irinel Darău. Cum lipsa TRANSPARENȚEI este la ea acasă în organizația USR, pe adresa redacției nu a ajuns niciun răspuns. Nici măcar cei doi parlamentari nu au oferit un punct de vedere despre un subiect mult discutat de ei în campania electorală, mai exact TRANSPARENȚA. Culmea, acești indivizi  sunt PLĂTIȚI regește din banii românilor, inclusiv ai brașovenilor ca să le apere interesele. Trăiesc pe banii românilor, dar refuză să ofere un punct de vedere când sunt întrebați, mai ales că subiectul era unul care avea legătură cu programul din campania electorală a USR.

În acest caz, legea este foarte clară și, din păcate, cei care au încercat să facă acest lucru sunt unii care în campania electorală au vorbit despre dreptul la informare, despre TRANSPARENȚĂ. Aici trebuie amintită și prostia unui consilier local care, deși are studii juridice, susține că la ședințele Consiliului Local este nevoie de…ACREDITARE! În afară de tâmpenia debitată, consiliera ar trebui să afle că Primăria Brașov nu solicită acreditare, chiar dacă jurnaliștii au încercat acest aspect, lucru care poate fi confirmat oricând de purtătorul de cuvânt al instituției. Însă este mai ușor să bați câmpii decât să te informezi, mai ales că ai făcut o facultate în domeniu.

Reprezentanții administrației locale au declarat de fiecare dată că presa trebuie să aibă acces la informațiile publice, fără a fi condiționată de ceva. De altfel, așa prevede și legea. Probabil că la USR informațiile ajung cu întârziere…

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web