Tratamentul administrat într-o singură zi unui bolnav de Covid

Reprezentanții CNCAV au postat pe pagina de Facebook RO Vaccinare o imagine cu tratamentul pentru o zi administrat unui bolnav de COVID internat la terapie intensivă.

„O imagine cât o mie de cuvinte: tratamentul pentru o singură zi la terapie intensivă a unui bolnav de Covid-19!
Acesta este tratamentul pentru o singură zi la terapie intensivă a unui bolnav de Covid-19. Alternativa este simplă și sigură: vaccinarea.
Prin vaccinarea cu schemă completă se reduce considerabil riscul de infectare, de transmitere, de spitalizare și deces.
PS: Revenim cu tratamentul unei persoane care a rămas cu sechele după trecerea prin boală.” s-a menționat în postare

Beatrice Mahler, directorul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta” din București a declarat pentru Digi24: „Tratamentul de care are nevoie un pacient este complex, este multiplu, necesită administrare – dacă vorbim de ATI – aproape în totalitate pe cale venoasă, de aceea pacienții vor necesita cateter, pe lângă protezarea respiratorie.

Aș merge pe mai multe paliere. Dacă vorbim de vaccin, avem un singur ac, o singură injecție, deci frica de ac este combătută, dacă ne uităm câte soluții perfuzabile sunt în imagine. Pe de altă parte, costul nici nu poate fi comparat, costul efectiv al vaccinului, cu costul medicației cumulată.”

Potrivit lui Mahler, tratamentul ajută pacientul din Terapie Intensivă să depășească momentele extrem de critice. Durata medie de spitalizare la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a fost de 9 zile, dar sunt pacienți care au nevoie și de 3 săptămâni în Terapie Intensivă.
Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web