Turism-Utile

„The Ice wolves”, un eveniment caritabil, în care îţi poţi întâlni hocheistul preferat

Dacă îi îndrumi corect şi îi susţii în ceea ce vor să facă bun pentru comunitate, tinerii zilelor noastre îşi pot creiona foarte frumos viitorul. Al lor, şi al nostru deopotrivă. O mână de liceeni braşoveni, coordonaţi de Laura Constantin, o adolecentă de 15 ani, sportivă a clubului Corona Braşov, au gândit şi organizat o acţiune pe cât de frumoasă ca idee, pe atât de necesară, deoarece principalul ei scop este unul caritabil, banii strânşi în urma evenimentului urmând să ajungă la o familie aflată în nevoie, din zona Făgăraşului.
Prin programul GROW, organizat de Şcoala de Valori în parteneriat cu AIESEC, Laura Constantin şi colegii ei vor fi gazdele unui eveniment caritabil care se va desfăşura sub numele de „The Ice Wolves”, sâmbătă, 10 martie 2018, la Patinoarul Olimpic din Braşov, începând cu ora 12.00. În cadrul acestuia, spectatorii prezenţi vor putea vedea un meci demonstrativ între hocheiştii seniori şi micuţii de la centrul de copii şi juniori al secţiei de hochei. De asemenea, aceştia pot patina alături de jucătorii favoriţi şi la final pot face poze şi pot lua autografe dacă îşi doresc. De asemenea, organizatorii au pregătit prăjiturele şi alte surprize pentru cei prezenţi.
Laura Constantin a povestit că a ales ca tema acţiunii să fie una sportivă, pentru că şi ea vine din zona sportului, fiind handbalistă la centrul de copii şi juniori al Coronei. „După o lună de workshop-uri cu traineri din ţară şi străinătate, pe diferite teme de dezvoltare personală, la final am avut opţiunea de a organiza singuri un eveniment în care să implicăm şi comunitatea locală. Evenimentul putea fi educaţional, cultural sau sportiv. Desigur, venind din sport, mi-am dorit să organizez un eveniment sportiv. Aş fi putut alege handbalul, dar am considerat că e mai bine să implicăm comunitatea la un sport mai puţin cunoscut în rândul tinerilor şi să dăm posibilitatea celor prezenţi să vadă cum arată patinoarul olimpic, să vadă cum este echipemtul hocheiştilor şi nu în  ultimul rând să intre pe gheaţă alături de ei”, a povestit Laura.

Tânăra liceană a mai adăugat că a fost foarte fericită să simtă implicarea colegelor de echipă de la clubul Corona. „Am vorbit cu antrenoarea Mihaela Seifer Ciobotaru şi cu fetele din echipă şi toate m-au încurajat şi susţinut. Au spus că vor veni la eveniment să fie alături de mine şi să susţină această cauză”.
La evenimentul de sâmbătă, intrarea se va face în baza unei donaţii de 10 lei, iar banii strânşli vor ajunge la familia Racoţea, din Făgăraş. „Am ajuns la familia Racoţea pentru că mama unui coleg implicat în acest proiect, le cunoştea cazul lucrând în domeniul medical. Este vorba de o familie formată dintr-un tată, care a avut nişte probleme de sănătate şi are un picior amputat, care îşi creste singur copiii dupa ce mama lor a murit din cauza unei boli incurabile. Micuţii de  5, 6, 7 şi 8 ani cresc sub tutela tatălui, în vreme ce alţi doi cu vârsta de 13 şi 14 sunt la centrul de plasament din Ghimbav. Condiţiile în care tatăl împreună cu cei mici, cresc, nu sunt deloc bune şi am simţit dorinţa de a-i ajuta să ducă o viaţă puţin mai bună şi datorită nouă. Chiar cred că dacă ne-am uni mai des în astfel de acţiuni, am putea face măcar lumea din jurul nostru mai bună”, a spus Laura Constantin.

Ce este Grow?

GROW este un program de educaţie nonformală organizat de Şcoala de Valori în parteneriat cu AIESEC. GROW se concetrează asupra tinerilor liceeni acesta desfaşurându-se în sesiuni ţinute de traineri internaţionali ce urmăresc să îndrume adolescenţii înspre tainele dezvoltării personale, teamworkului şi ale lidershipului.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web