Brasov

Taximetriștii din Gara Brașov cer tarife duble sau triple: ”Nu îți convine, poți să aștepți altul”

Tot mai multi brasoveni sunt nemulțumiți de taximetriștii din Brașov, dar cei care își fac veacul prin gară întrec orice limită. O cititoare ne-a povestit cum procedează taximetriștii de la gară. ”Profitând de Sărbătorile de Crăciun, unii dintre ei își permit să solicite de la clienți o sumă dublă sau triplă față de cea reală pentru traseul respectiv. Mai mult decât atât, te întreabă înainte care este destinația și dacă nu le convine îți râd în față spunând răstit “ Poți să aștepți altu’ ! “ ( la taxi se referea domnul ,bănuiesc).

Din trei taxiuri din Gara Brașov, doua dintre ele au refuzat traseul . Unul, bineînțeles nemulțumit de distanța care era în jur de 10 lei , iar celălalt a cerut 30 de lei pentru aceeași rută. Culmea este că nu vorbim de celebrele taxiuri intitulate ”private”, ci chiar de firmele importante din oraș. Rușinea lipsește cu  desăvârșire, iar aceștia profită cât mai mult în această perioadă.  Atenție la “ furt” ! ”, a precizat brașoveanca nemultumită de atitudinea taximetriștilor din Gara Brașov.

3 comentarii la „Taximetriștii din Gara Brașov cer tarife duble sau triple: ”Nu îți convine, poți să aștepți altul”

 • Eu am făcut greșeala,sa accept o cursa din gara Brasov,pt o cursa de 7 lei am fost taxat 35lei.
  Nesimțiți rău!

  Răspunde
 • Caz concret astazi, 21 decembrie, 4 turisti din Marea Britanie, veniti cu trenul la Brasov, au luat un taxi de la o firma, nu privat, ca au citit pe Trip Advisor sa nu ia Taxi cu turela mica, si taximetristul le-a cerut 100 lei pana in Piata Unirii, la hotel. Cand i-am intrebat daca le-a dat bon fiscal, mi-au spus ca nu, nu stiau ca trebuie sa ceara ei bon. Si nu sunt primii care-mi spun asta. Altii imi spun ca li se cere din Livada Postei pana in Piata Unirii 10-15 chiar 20 de lei. Unul a intrebat daca nu e prea mult si taximetristul i-a replicat: „daca vrei, bine, daca nu, du-te pe jos”. Al caz, al mamei mele de 81 de ani, care de cateva ori a vrut sa ia un taxi din Gara pana in Florilor, de fiecare data a fost refuzata pe motiv ca e prea scurta cursa.Intr-un final a renuntat sa mai mearga la taximetristi si merge in statie, asteapta autobuzul si merge acasa, ca „domnii” taximetristi sunt prea jigodii ca sa ia batrani in masina.

  Răspunde
 • La fel ca în Gara de Nord București și în Brașov se întâmplă același lucru. Nu doar în perioada sărbătorilor ci și dacă ajungi după lăsarea întunericului sau când e vreme urâtă prețul la taxi este uriaș. Dacă le spui că prețul nu este corect unii taximetriști vorbesc ca la ușa cortului. Am mai observat o practică, mai ales în București. Unii taximetriști nu opresc ceasul după clientul anterior. Așadar poți avea surpriza ca pe lângă cursa ta să mai plătești încă o cursă pe care nu ai efectuat-o. Din fericire am întâlnit și taximetriști cu foarte mult bun simț, dar sunt rari. De asemenea, de fiecare dată am circulat fără probleme cu Clever, Taxify și Uber. Sper să putem folosi în continuare aceste aplicații pentru a circula în condiții normale din toate punctele de vedere.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web