Prim planȘtiri

Taximetrist cu antecedente penale, fara drept de conducere in Romania, retinut pentru 24 de ore

Tupeu maxim sau inconstienta?  Politistii au avut ieri surpriza de a descoperi in trafic un sofer care a bifat nenumarate infractiuni.  Astfel, barbatul, avand antecedente penale, s-a urcat la volan, fara a avea dreptul de a conduce pe drumurile din Romania.  Mai mult, tupeul acestuia a fost maxim, el fiind prins la volanul unui autoturism in regim taxi.

 

La data de 12.06 a.c., în jurul orei 19.40, un bărbat, de 30 ani, a condus, în regim de taxi, un autoturism pe str. De Mijloc, din municipiul Brașov, dinspre str. Școlii spre str. Stadionului, cu o viteză mai mare decât viteza maximă legală admisă pentru sectorul de drum respectiv.

La solicitarea polițiștilor rutieri, acesta a prezentat o copie a permisului de conducere, ce ar fi fost emis de autoritățile italiene, pe numele său, în luna septembrie 2013.

Verificările efectuate de polițiști au stabilit că permisul de conducere, eliberat de autorităţile italiene pe numele bărbatului, a fost reținut de Serviciul Rutier Braşov la data de 28.10.2012, fiind înaintat Direcției Rutiere în scopul anulării acestuia, ca urmare a condamnării conducătorului auto printr-o sentință penală a Judecătoriei Braşov, la 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, termen de încercare 4 ani, pentru săvârşirea infracțiunii de conducere, fără permis.

Bărbatul a fost verificat și în baza de date European Car and Driver’s License Information System, rezultând că acesta este, de asemenea, posesorul altui permis de conducere, emis de autoritățile italiene în luna octombrie 2013.

În prezent, și acest permis se află reținut la Serviciul Rutier Brașov întrucât, în data de 30.12.2014, conducătorul auto a încălcat prevederile art. 335 al. 2 Cod penal.

În cauza a fost întocmit dosar penal pentru conducereaunui vehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce vehicule pe teritoriul României, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente.

 Bărbatul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Arest și Reținere Preventivă al I.P.J. Brașov, iar polițiștii din cadrul Biroului Rutier continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru stabilirea întregii stări de fapt.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web