National

“Țara ta, tradiția ta” – primul program educațional axat pe promovarea Patrimoniului UNESCO din România – se extinde la nivel național

Programul se află la cea de-a doua ediție, în acest an caravana “Țara ta, traditia ta” urmând să ajungă în
Cluj-Napoca, Alba Iulia, Brașov, Timișoara, Brăila, Suceava, Iași și București.  Pe 10 mai 2018, caravana ajunge în Brașov.

 Bancpost, membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, extinde cea de-a doua ediție a programului educațional “Țara ta, tradiția ta” la nivel național și include 7 orașe din țară în traseul Caravanei, pentru a permite astfel unui număr cât mai mare de elevi să beneficieze de o incursiune culturală unică în lumea fascinantă a Patrimoniului UNESCO din România. Ediția 2018 se va derula în perioada mai-iunie a.c. în Cluj-Napoca, Alba Iulia, Brașov, Timișoara, Brăila, Suceava, Iași și București și va reuni elevi din clasele V-VIII din peste 60 de școli înscrise în program.

 

Programul educațional „Țara ta, tradiția ta” este inițiat de Bancpost în parteneriat cu Comisia Națională a României pentru UNESCO, Ministerul Educației Naționale și Asociația Gaspar, Baltasar & Melchior și își propune promovarea și transmiterea valorilor culturale, a tradițiilor și obiceiurilor autentice către tânăra generație, pentru a îi oferi repere sigure în consolidarea identității culturale. Prima ediție a avut loc în 2017, când peste 4.500 de elevi din școlile din București au participat în mod activ la sesiunile dedicate organizate. Începând cu anul 2018, programul beneficiază de patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Sesiunile îmbină elementele teoretice cu cele practice pentru a stârni interesul celor mici într-o manieră atractivă și interactivă. Astfel, fiecare întâlnire cu elevii este structurată în două părți – Ora de patrimoniu – prezentare multimedia, interactivă a 16 obiective UNESCO din România și Atelierele practice, în cadrul cărora cei mici experimentează bogata moștenire rurală și artistică din România. Structura, activitățile și materialele educaționale sunt dezvoltate în armonie cu așteptările și capacitatea de asimilare a elevilor.

 

“Interesul și entuziasmul manifestate anul trecut atât de elevi, cât și de cadrele didactice implicate ne-au încurajat și răsplătit în același timp, fiind cea mai bună măsură a succesului și o dovadă clară că, atunci când conținutul educațional este unul valoros și transmis cu suflet și pasiune celor mici, receptivitatea lor este cea așteptată. Ca urmare, continuăm aventura și extindem demersul nostru la nivel național, astfel încât cât mai mulți elevi să participe la sesiunile “Țara ta, tradiția ta”. Prin ediția extinsă de anul acesta lansăm fiecărui profesor, părinte și român invitația de a fi #mandrudepatrimoniu și de a acționa în spiritul transmiterii către noile generații a moștenirii culturale autentice, cu care ne putem mândri peste tot în lume,” a declarat Aura Toma, Director Executiv Marketing și Comunicare Bancpost.

 

“Cea de-a doua ediție a programului educațional “Țara ta, tradiția ta” are o arie de cuprindere semnificativ mărită față de ediția precedentă. Acest fapt remarcabil îl datorăm, pe de o parte, organizatorilor primei ediții cât și, pe de altă parte, interesului major manifestat de elevi și cadre didactice pentru cunoașterea și recunoașterea valorilor de patrimoniu ale României incluse până în prezent în Patrimoniul Mondial al UNESCO. Mă refer în acest context la principalul organizator, Bancpost, dar și la Ministerul Educației Naționale și Asociația Gaspar, Baltasar & Melchior, cărora le mulțumesc pentru inițiative și eforturile depuse. Asocierea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO la această manifestare este onorantă pentru noi și are semnificația unui parteneriat viabil pentru cauza nobilă a cunoașterii și respectului față de valorile culturale și naturale perene ale României.” a declarat Ani Matei, Secretar – General, Comisia Națională a României pentru UNESCO.

 

„Țara ta, tradiția ta” face parte din platforma de responsabilitate socială #bancpostpentrueducatie, în cadrul căreia Bancpost se implică activ în educația noilor generații, prin programe multianuale, la nivel național. Proiectele de responsabilitate socială dezvoltate și implementate de Bancpost sunt orientate către o dezvoltare susținută și durabilă, aducând valoare adăugată pe termen lung pentru comunități.

Bancpost mulțumeste instituțiilor culturale din țară care susțin Programul educațional “Țara ta, tradiția ta” devenind gazde ale ediției 2018: Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia – secția Museikon, Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă din Brașov, Centrul Multifuncţional Bastion din Timișoara, Muzeul Brăilei Carol I din Brăila, Muzeul Bucovinei din Suceava și Complexul Muzeal Naţional Moldova din Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web