National

Țara pensiilor speciale, de la magistrați la parlamentari și primari. Toate, pe spatele oamenilor de rând

Pentru bunăstarea poporului, parlamentarii se gândesc la privilegii, dar tot pentru aleși.Indiferent de culoarea politica, parlamentarii din Romania sunt ca fratii cand vine vorba despre binele lor sau al colegilor din partid. Drept dovada sta votul de ieri din comisia de Cod Administrativ cand deputatii au votat pentru ca alesii locali sa primeasca pensii speciale.  Este vorba despre primar, viceprimari, presedintele de Consiliu Judetean si vicepresedinti. Pensiile speciale ale alesilor locali vor fi suportate din bugetul de stat.

Persoanele alese incepand cu anul 1992 de catre cetateni, prin vot universal, egal, direct, secret, respectiv prin vot secret indirect si liber exprimat, respectiv primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene, care indeplinesc conditiile varstei standard de pensionare, ale varstei standard de pensionare redusa asa cum sunt prevazute in Legea nr 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, sau cele prevazute de alte legi speciale au dreptul, la incetarea mandatului, la o indemnizatie pentru limita de varsta de la data la care li se acorda drepturile de pensie pentru limita de varsta, dar nu mai devreme de data incetarii mandatului aflat in derulare„, se arata in articolul 248 al (1) din proiectul Codului Administrativ.

De precizat ca nu vor beneficia de pensii speciale alesii care au fost condamnati definitiv pentru diferite infractiuni. Potrivit articolului adoptat, indemnizatia pentru limita de varsta se acorda in limita a trei mandate.

Cu alte cuvinte, desi in Romania sunt probleme mari, parlamentarii isi consuma timpul cu lucruri care vizeaza o categorie mica de oameni si tot din zona bugetarilor. Sa ia masuri concrete pentru mediul privat, sa incurajeze tinerii sa ramana in tara ca ne pleaca pe capete, nicio idee, nimic. In acest ritm, o sa ramana o tara de bugetari, unde nimeni nu va mai munci, moment in care statul se va duce in cap. Atata timp cat nu se vine cu nicio masura concreta pentru mediul privat, ci doar pentru bugetari, este clar ca mai devreme sau mai tarziu vor fi probleme mari economice. Investitorii ocolesc Romania, afaceristii isi inchid portile, tot mai multe dizolvari, lichidari si radieri de firme, iar tinerii nici nu vor sa auda de tara noastra din cauza nepotismului.

Mentionam ca la votul de ieri, doar reprezentantul USR a votat impotriva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web