Politic-Administrativ

Tâmpa luminată de un tricolor uriaș, din beculețe, demn de Cartea Recordurilor

In cadrul unei conferinte de presa avuta astazi, Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale PSD Brașov, a prezentat doua proiecte interesante pentru 2018.  Pentru prima data, se doreste realizarea unui tricolor urias, din beculete, pe muntele Tampa, care sa marcheze Centenarul. ”În urma unei noi dezbateri interne a Grupului PSD din Consiliul Local Brașov, s-au identificat încă două noi proiecte pe care le vom propune a fi realizate cu bani din bugetul local, pe lângă cele prezentate în conferința trecută.

Am făcut propunerea ca luminile de sărbătoare ale orașului să fie aprinse în 30 neoirmbrie.Vă reamintesc, rațiunea este că în acest fel centrul nu va mai fi pustiu, chiar în zilele în care este vizitat de turiști. De obicei sunt români care vor să profite de weekendul prelungit și care petrec 1 Decembrie în orașul nostru. Pentru brașoveni, dar și pentru ei, vrem să celebrăm Centenarul cum se cuvine. Vrem ca pe Tâmpa să desfășurăm un tricolor din circa 3000 de becuri colorate, roșii, galbene și albastre. Becurile ar urma să fie montate pe stâlpi din lemn, care să fie amplasați temporar pe Tâmpa, cu acordul custodelui ariei protejate. Ceva asemănător există în orașul italian Gubbio, care aprinde pe dealul de lângă oraș un pom de Crăciun din becuri colorate. Rezultatul ar fi creșterea atractivității orașul nostru din punct de vedere turistic. Brașovul ar putea intra și în Cartea Recordurilor cu cel mai mare drapel din lume alcătuit din becuri colorate.

Bani la buget vor fi suficienți. În 2017, doar 5,55% s-a realizat din Capitolul Investiții. Sper ca anul 2018 să fie ce al demarării investițiilor” a declarat Lucian Patrascu.

 

Festival de Film Romanesc la Brasov

Gabriela Urse, consilier local, președinte la Organizația Municipală Brașov a Femeilor Social-Democrate doreste organizarea Festivalului de Film Românesc, preponderent istoric la Brasov.

Din luna decembrie fac parte din Comisia de Cultură.  Tot pentru a marca anul centenarului, propunem organizarea Festivalului de Film Românesc, preponderent istoric, în orașul nostru, pe durata  a 10 zile, în luna iunie. Ne dorim proiectarea de filme istorice în cele mai frecventate zone ale municipiului: Piața Sfatului, Piața Sf. Ioan, zona comercială Coresi, dar și în stațiunea Poiana Brașov. Ne dorim ca Executivul Primăriei, dar și colegii noștri din Consiliul Local să sprijine acest proiect benefic pentru Brașov. Costurile nu vor fi foarte mari. Vom încerca să atragem și Televiziunea Română în acest proiect” a declarat Gabriela Urse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web