Actualitate

Tablete pentru copii de la Centrul de zi Astra

Donația vine în completarea unei acțiuni asemănătoare, în care copiii au primit 15 tablete electronice și este al treilea act de caritate al actriței adresat copiilor de la Centrul de zi Astra, aflat în subordinea Direcției de Servicii Sociale din cadrul Primăriei Brașov.

„Este a doua donație constând în tablete și am făcut acest lucru pentru ca fiecare copil care beneficiază de serviciile Centrului de Zi de la Brașov, precum și personalul care lucrează cu copiii să aibă propria sa tabletă, în cadrul Centrului. De asemenea, înainte de Paște, cu ajutorul unor persoane publice din București, am achiziționat un hoverboard freewheel pentru copiii de aici, la care s-a adăugat câte un pachet de rechizite, jucării, hăinuțe și dulciuri, pachet care a ținut cont de particularitățile fiecărui copil din centru, precum și de cele ale fraților săi de acasă“, a spus Crina Matei, care este președintele Asociaţiei Culturale ”Artă pentru copiii României”.

Evenimentul de astăzi a inclus și un spectacol dat de clasa de elevi ai cursului „Arta actorului pentru copii“, pe care Crina Matei îl predă la Brașov.

În prezent, de serviciile Centrului de îngrijire de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc “Astra” beneficiază zilnic un număr mediu de 16 copii, îngrijiți de trei asistenți sociali.

 

***

Centrul de îngrijire de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc “Astra” funcționează în cadrul Direcției de Servicii Sociale din data de 1 noiembrie 2012.

Centrul a fost înființat ca urmare a accesării de către Primăria municipiului Brașov a unei linii de finanțare acordată de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, cofinanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în cadrul Proiectului “Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa și instruirea personalului aferent”.

 

Funcționarea Centrului de zi vine în sprijinul comunității locale prin reducerea numărului de copii și a familiilor aflate în situații de risc.

Conform Ordinului nr. 24/2004 pentru aprobarea Standardelor minime obligatorii pentru centrele de zi, misiunea Centrului de îngrijire de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc “Astra” Braşov este prevenirea abandonului şi a instituţionalizării copiilor, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională pentru copii, cât şi a unor activităţi de sprijin, consiliere, educare pentru părinţii sau reprezentanţii legali, precum şi pentru alte persoane care au în îngrijire copii.

 

În anul 2016, Centrul de zi a obtinut licența de funcționare definitivă seria LF nr. 0001511/19.12.2016. Beneficiarii sunt copii cu vârste cuprinse între 7-11 ani, elevi în învățământul primar și care au domiciliul legal în municipiul Brașov.

 

Din anul deschiderii până în prezent au beneficiat peste 160 de copii, în medie aproximativ 30 de copii/an.

 

Serviciile oferite în cadrul centrului sunt: consiliere psihologică pentru copii (consiliere individuală/de grup); consiliere şi sprijin pentru părinţi în vederea creşterii capacităţii parentale şi a îmbunătăţirii îngrijirii copilului (consiliere individuală/de grup); servicii educaţionale (îndrumare în efectuarea temelor şcolare); activităţi recreative şi de socializare (pictură, lucru manual, modelaj cu plastilină, excursii, jocuri, activităţi în aer liber, vizionare de teatru şi film, scenete); masa de prânz.

 

 

 

 

 

 

foto: Primaria Brasov

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web