Brasov

Studiu Floria: Ce flori s-au cautat in judetul Brasov pentru sfarsitul anului scolar

Luna iunie aduce, an de an, incepu tul vacantei de vara pentru sute de mii de elevi din intreaga tara. Ultimul „clopotel” a fost asteptat cu nerabdare atat de cei mici, cat si de cei mari, acestia pregatindu-se din timp pentru ultima zi de scoala. Si cum nu exista sfarsit de an scolar fara flori sau coronite, romanii cumpara si daruiesc multe buchete in perioada asta. In acest sens, floraria online Floria a realizat un studiu pentru a afla cati elevi din judetul Brasov au luat vacanta si, mai ales, cat de interesati sunt brasovenii de flori.

Cu ajutorul datelor oferite de Institutul National de Statistica, precum si a volumelor de cautari inregistrate de Google in ultimele 24 de luni, s-a analizat numarul elevilor din judetul Brasov care au terminat scoala, precum si evolutia interesului locuitorilor din Brasov pentru cele mai populare flori.

La nivel national, in 2017 au incheiat anul scolar aproximativ 2.550.000 de elevi din invatamantul preuniversitar, cu aproximativ 5% mai putin fata de cifrele inregistrate in urma cu 5 ani. In ceea ce priveste situatia din judetul Brasov, din 2011 pana acum, numarul elevilor brasoveni s-a majorat cu 1.52%, Brasovul fiind pe locul 3 in clasamentul judetelor cu cele mai mari cresteri. In prezent, in Brasov sunt aproximativ 66.800 de elevi in ciclul preuniversitar. Din acest punct de vedere, Brasovul se afla pe locul 14 in topul judetelor cu cei mai multi elevi, pe prima pozitie fiind Bucuresti, iar pe ultima Tulcea.

In acest context, din ce in ce mai multi brasoveni au ales sa comande flori din magazinele online in perioada sfarsitului de an scolar, din dorinta de a economisi timp. In ultimul an, volumele de cautari pe Google s-au majorat cu 10.5% in judetul Brasov.

In topul florilor cautate de brasoveni in aceasta perioada se regasesc, in ordinea preferintelor:

– lalele

– crini

– hortensii

– orhidee

– crizanteme

– trandafiri

– bujori

– gerbera

– frezii

– garoafe

In afara florilor comune, exista interes si pentru cele deosebite. „Si anul acesta, ca si in anii trecuti, am avut colectii dedicate sfarsitului de an scolar si absolvirilor. Exista mai multe tipare de consumatori si produse: sunt, in primul rand, buchetele cumparate de elevi sau studenti pentru profesori. Aici vorbim de buchete simple, omogene, cu o nota de clasic. Au o cromatica simpla si putine combinatii de flori. In general se aleg trandafirii sau florile foarte cunoscute, precum gerbera sau crinii. Se pune mare accent pe dimensiunea buchetului: sunt preferate buchetele mari, bogate.

Mai apoi, sunt buchetele pe care le primesc absolventii, de la parinti sau apropiati. Conceptul este diferit aici: se cauta flori cat mai exotice – protea, leucadendron, brassica, dalii. Se merge destul de mult pe contraste puternice sau pe combinatii inedite de culori. Avem, desigur, si binecunoscutele coronite. Noi am ales variante simple, diafane, cu flori mici, gingase”, a declarat Marina Popescu, general manager Floria.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web