EconomicInformații

Stație de epurare modernă la Zărnești (VIDEO)

Obiectiv important pentru Primăria Zărnești! La sediul Primăriei, s-a semnat Contractul de lucrări nr. 70/10.12.2019 ce are ca obiectiv “Proiectare, execuţie – extindere şi reabilitare staţie de epurare ape uzate, din oraşul Zărneşti, judeţul Braşov”.

Valoarea financiară a acestui obiectiv de investiţii este de 24.696.129,5 lei, fonduri asigurate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 şi bugetul local. Durata de execuţie a contractului este de 17 luni, din care 4 luni pentru proiectare şi 11 luni pentru execuţie. În urma aplicării procedurii de achiziţie publică, pentru contractarea unei firme de proiectare şi execuţie ale investiţiei propuse, câştigătoare a fost desemnată asocierea S.C. Coral S.R.L. – S.C. Pet Communications S.R.L.

”La data de 21.01.2020 s-a emis de către Primăria Oraşului Zărneşti, ordinul de începere a prestărilor serviciilor în cadrul contractului „Proiectare, execuţie – extindere şi reabilitare staţie de epurare ape uzate, din oraşul Zărneşti, judeţul Braşov”, iar predarea amplasamentului în vederea demarării lucrărilor a avut loc în data de 10.03.2020.

Reamintim faptul că staţia de epurare din Zărnești, cu o vechime de 40 de ani, exploatată în condiţii de mediu coroziv, a dus la deteriorarea unei părţi a construcţiilor, iar a instalaţiilor aproape în totalitate. Capacitatea staţiei de epurare corespunde unei populaţii de 8.000 de locuitori, populaţia oraşului Zărneşti fiind în prezent de peste 25.000 de locuitori.

Noua staţie de epurare va fi capabilă să preia debitele calculate la maxim 6.208,34 m3/zi şi va avea în componenţa sa tratare mecanică, tratare bilogică şi tratare nămol”, a spus Alexandru Igrișan, primarul orașului Zărnești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web