InformațiiȘtiri

START PENTRU PREGĂTIREA TEHNICĂ A AUTOSTRĂZII PLOIEȘTI-BRAȘOV (A3)

A fost dat astăzi ordinul de începere, astăzi, 11 martie, în prima întâlnire oficială cu proiectantul la sediul CNAIR. Această autostradă trebuie pregătită fără cusur din punct de vedere al documentației tehnice și studiilor de teren. Nu ne mai permitem întârzieri.

“Ne dorim soluții moderne, cu tuneluri (Bușteni+Sinaia), soluții prietenoase cu turismul și mediul.

Conform contractului, una dintre primele etape este pregătirea studiilor de trafic: modelarea traficului, a fluxurilor de circulație, prognoza de trafic și finalizarea acestui capitol.

În paralel se desfășoară studiul alternativelor de traseu cu schițe, sisteme rutiere proiectate, scurgerea apelor și identificarea constrângerilor de pe fiecare opțiune. După o etapă de consultare publică se aprobă traseul final.

Studiile contractate sunt cele hidrologice, hidraulice și geotehnice – un capitol foarte important pentru orice construcție pe care o vrem executată fără probleme în teren. Și acestea sunt doar o parte din activitățile necesare.

Pe sectoarele critice, unde – știm cu toții – traficul este infernal (centurile de la Comarnic și Bușteni) și pe Ploiești – Comarnic, am cerut proiectantului din nou ca documentația să fie livrată în avans.

Trebuie să începem lucrul efectiv cu utilaje în teren cât mai repede pe această autostradă”, a spus Catalin Drulă, ministrul Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web