Economic

Spitalul Municipal din Săcele va funcționa 24 de ore din 24

De la 1 mai 2018, Spitalul Municipal Săcele va funcționa 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Afirmatia apartine primarului din Sacele, Virgil Popa.

” Am primit aprobarea de la Ministerul Sănătății pe structură spital, pentru spitalizare continuă. Vom avea spitalizare continuă pentru medicina internă și pediatrie și vom continua cu spitalizarea de zi în medicina internă, cardiologie, pediatrie, oftalmologie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, radiologie, endocrinologie, ORL și ortopedie. Ultimele 3 specializări sunt de altfel la dispoziția pacienților tot din data de 1 mai.

În Spitalul Municipal Sacele funcționează o sală de mici intervenții chirurgicale (24 de ore din 24), un cabinet de explorări funcționale cardiorespiratorii și cardiovasculare în care se pot realiza teste de efort, spirometrie, ecografieDe asemenea, în regim ambulatoriu(de policlinică) funcționează între orele  8.00 – 20.00 cabinet de radiologie, tocmai am reușit să acredităm echipamentul, și servicii de anatomo-patologie” a declarat Virgil Popa.

17 medici si 41 de asistenti medicali, infirmiere si personal auxiliar

Potrivit primarului din Sacele, spitalul este deservit de 17 medici și 41 de asistenți medicali, infirmiere, personal auxiliar. Este o primă etapă de structură de personal, pentru ca la încheierea acestei etape, structura de spital să  aibă în jur  de 170 de persoane. Bugetul spitalului pe anul 2018 este asigurat de Municipalitate.

1.271.000 lei – asigurare de fonduri pentru secțiunea de funcționare activitățile spitalicești (fond salarii, cheltuieli cu medicamente, materiale sanitare, dezinfectanți) + alte cheltuieli de funcționare

1.000.000 de lei – pentru dezvoltare investiții, pentru dotarea cabinetului de oftalmologie, ecografie și endoscopie (se finalizează la sfârșitul semestrului). O sumă de 300.000  va fi alocată prin rectificarea de buget de joi, pentru dotarea spitalului cu lift. Este o investiție necesară, pentru că imobilul în care funcționează spotalul are două etaje și o mansardă

”Restul banilor vin de la CJAS, suma încă nu a fost comunicată, vom afla-o atunci  când se va încheia contractul cu Casa. E important că am reușit să finalizăm o etapă, mă refer la cea cu spitalizarea continuă. La toate aceste servicii de spitalizare de zi se poate veni cu bilet de trimitere de la medicul de familie, cu cardul de sănătate și cartea de identitate. În viitor municipalitatea va mai asigura doar sumele necesare pentru funcționare și pentur investiții.

Circa 10.000 de pacienți au fost de la redeschiderea de anul trecut, din 19 iulie. Pe spitalizare continuă avem 50 de paturi, 13 medicină internă, 10 pediatrie, 17 boli cronice, 10 îngrijiri paliative.La spitalizare de zi avem 28 de paturi, 3 chirurgie, 8 pediatrie, 5 gastroenterologie, 10 paturi pentru alte specilizări medicale.Avem și o farmacie avizată, acreditată, deci suntem undeva la 90% din cee ace înseamnă funcționarea spitalului. Mai trebuie saloanele pentru  bolile cronice, și îngrijire paliativă, în următoarele luni vom avea și aceste acreditări.Sistemul de salarizare este unul motivant la Spitalul din Săcele. Salariul managerului trece de 20.000 lei, medicii primari primesc peste 15.000 lei brut”, a mai adaugat Virgil Popa.

 De asemenea, incepand cu 1 martie s-a semnat documentele privind salarizarea medicilor de la cabinetele școlare, ei fiind  în structura Primăriei. ”Un medic primar de la un cabinet școlar are 17500 lei salariu brut, au fost  trei, au rămas doi. Avem cabinet școlar la Liceele ”Victor Jinga”, și la ”George Moroianu”, care deservesc cele șase grădinițe, șase școli generale și trei licee, 5000 de elevi în total”, a conchis primarul din Sacele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web