Politic-Administrativ

Spital de stat vs spital privat. Unde credeţi că sunteţi mai bine trataţi?

Spitalele private si cele de stat se lupta pe…sanatatea romanilor. Razboiul a fost inceput de majoritatea medicilor care, pentru mai multi  bani, au lasat de izbeliste munca lor de ani de la stat si au trecut la privat. Astfel, multi dintre medicii buni au plecat de tot la sistemul privat din tara sau strainatate. Altii, au preferat sa incaseze bani frumosi si de la stat, dar si de la privat, in Romania. Ca au incasat nu e o problema, insa modul in care au procedat unii dintre ei lasa de dorit. Toti romanii stiu bine ca cei mai multi dintre medicii de la stat iti sugereaza elegant sa vii la cabinet la ei, dar la privat. Cu alte cuvinte, la stat nu prea ii baga nimeni in seama, oblingandu-i intr-un fel pe pacienti sa-i caute la cabinetele proprii. Daca la stat, din disperare, multi pacienti merg si dau spaga de rigoare(nu generalizam), pentru ca altfel zaci cu un tratament minim, fara sa fii bagat prea mult in seama, la privat, medicii incearca sa te mulga pana la ultimul leut. Astfel, in prima faza te duci, platesti consultatia, esti vazut si trimis la fel de fel de laboratoare interne, unde, orice verificare de control…costa si nu putin. Daca ai scapat doar cu atat nu ar fi o problema mare, insa, te programeaza intr-o alta zi, acelasi procedeu. Din  nou mergi pe la toate laboratoarele si te masoara si verifica din cap pana in picioare. Ajungi la medic din nou sa vada ce este in neregula, iti spune sa revii, eventual iti baga un tratament de medicamentoase. Partea proasta este ca nu iti spune ce ai, ci doar ce va face in urmatoarea etapa daca nu se remediaza problema.

Curatenia este un capitol care transeaza problema intre spitalele private si cele de stat.  Aici clar spitalele de la stat sunt varza, cu largul concurs al managerilor care sunt numiti politic, iar treaba o fac tot…politic. Drept dovada ca te mananca gandacii si sobolanii in aceste unitati medicale. La privat e mai curat, insa nu scapi de probleme. Au fost pacienti care au plecat sa se interneze cu o boala si s-au intors acasa cu doua.

Despre coruptie nici nu are rost sa amintim. Vedem la tv si prin ziare zilnic cum sunt arestati medici spagari.

Cat despre salarii, sa nu ii mai plangem pe medici pentru ca in acest moment  incaseaza salarii foarte bune, mai ales daca fac si garzi. Intr-adevar, nu ca in strainatate, dar aici esti la casa ta, vorbesti limba ta, esti aproape de ai tai. Acelasi lucru il putem spune si despre asistentele medicale.

In concluzie, ori fugiti din tara, ori porniti intr-o aventura prin spitalele de stat sau private,pentru ca de suprize neplacute puteti avea parte in ambele tipuri de unitati medicale.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web