Știri

“Smart Tourism in a Smart Destination”

Asociația Smart City Brașov organizează cea de a patra ediție a seriei de conferințe de ziua Europei, sub înaltul patronaj al Institutului Regiunilor Europene și în parteneriat strategic cu Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK Romania), Universitatea Transilvania din Brașov, Consiliul Județean Brașov, Liceul Teoretic Johannes Honterus și Colegiul Național „Andrei Șaguna” , iar în acest an tema va fi “Smart Tourism in a Smart Destination”.

Evenimentul este unul cu intrarea gratuită și va avea loc în data de 9 Mai în Brașov la Centrul Cultural Reduta începând cu ora 9:00.

Cristian Macedonschi – Președintele asociației Smart City Brașov, a declarat:  “ Ne dorim ca și în acest an, aflându-ne deja la a patra ediție, să dăm semnale europene și să dăm ora exacta în ceea ce înseamnă bune practice de la nivel European și ultimele tehnologii folosite în domeniul turismului.

Deoarece dezvoltarea Turismului reprezintă pentru județul Brașov, sectorul economic care dispune de un valoros potențial de dezvoltare, neexploatat încă suficient și care în ultimii 20 de ani a devenit o sursă de atracție atât a investitorilor, cât și a turiștilor străini / români, motiv pentru care în afară de atracțiile naturale, sezoniere, de muzee, arhitectură veche și de istoria medievală, Brașovul trebuie să devină un oraș turistic „funcțional” din toate punctele de vedere, adică un oraș INTELIGENT.

Și nu în ultimul rând, îmi doresc să candidăm cu Brașovul la noul titlu, lansat de Comisia Europeana luna trecută și anume, la titlul de European Capital of Smart Tourism. ”

După conferință, Brașovenii sunt așteptați la un recital extraordinar de pian susținut susținut de renumitul pianist brașovean Ioan Dragoș Dimitriu, urmat apoi de Fanfara liceului Șaguna și Corul liceului Honterus.

Iar în încheiere va fi un recital dedicat zilei Europei susținut de Corul liceului Honterus și tineri muzicieni din cadrul liceului Johannes Honterus, care vor  prezintă compozitori faimoși din țările membre ale Uniunii Europene printr-o serie de compoziții muzicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web