„Silvia” deschide Luna Operetei la Opera Brașov
Miercuri, 29 noiembrie 2017, de la ora 11.00, în Sala de Balet a Operei Brașov, copiii sunt invitați la o Lecție de Balet, în cadrul proiectului inaugurat la începutul stagiunii 2013 – 2014. Programul, adresat copiilor de vârstă şcolară, cuprinde o oră de studiu de balet – special construită pentru a promova baletul în rândul celor mici – cu tehnici de balet clasic şi contemporan, cu secvenţe coregrafice, dar şi cu variaţiuni din spectacolele de balet. De această dată, Lecția este dedicată recentei avanpremiere a spectacolului de balet pentru copii „Meșterul păpușar”, pe muzică de L. Delibes. Prezintă Lorand Cristian, solist al Operei Brașov.
Preţ bilet: 10 lei
Opera Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor” vă invită miercuri, 29 noiembrie 2017, de la ora 17.00, la muzeu pentru Recitalul de la ora 5, intitulat „Feerie muzicală”. Interpretează soliștii Operei Brașov: Corina Klein – soprană, Mihai Irimia – tenor, Adrian Mărcan – bariton, Marian Rește – bariton, alături de Nora Vlad – actriță și Nina Zaharia – pianistă. Programul acestui recital cuprinde arii și duete din operele „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart, „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, „Pescuitorii de perle” de G. Bizet, dar și canzonete celebre: „Mattinata” sau „Core ‘ngrato”.
Sâmbătă, 2 decembrie 2017, de la ora 18.30, în Sala Operei, deschidem Luna Operetei de la Opera Brașov cu o foarte îndrăgită lucrare a genului – „Silvia” de E. Kalman.
Premiera mondială a avut loc la 17 noiembrie 1915, la Teatrul Johann Strauss din Viena, având la bază un libret scris de Leo Stein şi Bela Jenbach şi revăzut apoi de István Békeffy şi Kellér Dezső; premiera operetei „Silvia” de la Opera Brașov – iunie 2012. Titlul iniţial al operetei „Silvia” a fost „Trăiască dragostea” şi ea păstrează toată voioşia unei epoci frumoase, cunoscută sub numele de „La belle époque”. În concepţia regizoral-scenografică a versiunii braşovene, spectacolul relevă atmosfera plină de viaţă a cabaretului unguresc, precum şi opulenţa palatelor vieneze. Silvia – Prinţesa Ceardaşului nu se adaptează într-o lume dominată de bogăţie, dar şi de convenţii, preferând să rămână în micul său cabaret, în care publicul o admiră şi o aplaudă seară de seară. Distribuția spectacolului este alcătuită din artiștii: Mădălina Bourceanu – debut (Silvia), Alexandru Aghenie, Corina Klein (Stazi), Liviu Iftene (Boni), Ioana Mărgărit (Cecilia), Nicolae Zaharia (Feri), Lorand Cristian (Miska), Mugur Curelaru (Leopold), Paul Tomescu (Generalul), Ștefan Schuller – debut (Arhiducele), Aurel Aron, Cristian Dicu, Gabriel Moise (cei trei martori), Alina Ichim, Mihaela Marele, Andromeda Nemeș, Anca Panait („fetițele vesele”). Își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ramiro Arista (Argentina), regia spectacolului este semnată de Anda Tabacaru-Hogea. Scenografia şi costumele: Rodica Garştea. Coregrafia: Dorin Coşeriu. Dirijor cor: Leonard Boga. Asistent regie: Nicoleta Chirilă.
Mădălina Bourceanu este o voce de aur a generației tinere de soliști de operă; încă de pe băncile facultății a fost invitată să cânte pe scena Operei Brașov, bucurându-se de succes în opereta „Voievodul țiganilor” de J. Strauss. Acum, ca proaspăt angajată a instituției noastre, își face debutul cu rolul Silvia, sâmbăta aceasta, având toate atuurile pentru a face o partitură memorabilă.
Dirijorul argentinian Ramiro Arista este invitat pentru prima dată la Opera Brașov, însă este colaborator și conduce orchestre din Rusia, Ucraina, România, Moldova și Bulgaria. În America Latină, a avut concerte în Cuba, Mexic, Venezuela, Ecuador, Peru, Chile, Bolivia, Guatemala și Argentina.
Preț bilete: 30 lei; 20 lei
În stagiunea 2017 – 2018, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!
Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).