Sibiu - Alba - Covasna - Târgu Mureș

Sibiu, 3 aprilie, vernisaj și lansare de carte: „Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor” de Cătălin D. Constantin

Lansarea cărții Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor de Cătălin D. Constantin și vernisajul expoziției de fotografie aeriană având ca temă piețele orașelor istorice din Europa vor avea loc marți, 3 aprilie, la ora 18.30, la librăria Habitus, din Piața Mică nr. 4, Sibiu. Va vorbi despre carte și despre expoziție: Alex Găvozdea, arhitect, președinte OAR – filiala Sibiu/Vâlcea.

Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor e o carte-obiect, editată în condiții grafice speciale, de înaltă calitate. Cele peste  500 de pagini ale cărții spun, în imagini și cuvinte, povestea piețelor urbane europene. Cătălin D. Constantin, autorul proiectului, cunoscut publicului larg pentru cartea „Ferestre din București și poveștile lor”, este editor de carte și prodecan la Facultatea de Litere a Universității din București, unde predă cursuri de etnologie și antropologie vizuală. Este doctor în filologie și doctor în arhitectură, autor sau coordonator al mai multor volume în care imaginea și textul se îmbină într-o formulă interesantă și foarte personală.

Expoziția e alcătuită din imagini spectaculoase, realizate cu o dronă, ale piețelor orașelor istorice europene. În contextul anului 2018, anul patrimoniului în Europa, expoziția propune o Europă în miniatură, construind un fir roșu între orașe din țări și culturi diferite. În expoziție sunt prezente piețe celebre, din orașe cunoscute, precum Istanbul sau Lisabona, dar mai ales piețe puțin știute, interesante însă prin formă, context urban, poveste.

Detalii despre carte și despre proiectul expozițional pot fi citite pe site-ul proiectului, disponibil în limbile română și engleză.

www.pietedineuropa.eu
www.intothesquare.org 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web