Turism-Utile

Seară de jazz la Festivalul Promenadelor Brașovului

Trei dintre cele mai apreciate formații jazz ale momentului vor concerta sâmbătă, 15 iulie, de la ora 19:00 pe aleea După Ziduri (intrarea Livada Poștei) în continuarea Festivalului Promenadelor Brașovului.

Irina Sârbu Band, A-C Leonte și New Landscapes vor reconstitui atmosfera promenadelor de altădată, redată în cheie nouă, în același spațiu de loisir de lângă Promenada Regală. Din program nu vor lipsi standarde de jazz dar și piese românești de la începutul secolului XX reorchestrate în manieră proprie.

Vor concerta:

  • Ora 19:00 New Landscapes (Ana Maria Galea – voce, Răzvan Cojanu – contrabas și Daniel Csikos – pian)
  • Ora 19:30: A-C Leonte (Ana Cristina Leonte – voce, Tavi Scurtu – percuție)
  • Ora: 20:00: Irina Sârbu Band (Irina Sârbu – voce, Ciprian Parghel – contrabas, Tudor Parghel – percuții și Puiu Pascu – pian).

 

Concertul face parte din seria tematică „Promenada Artelor”, alături de alte două concerte de amploare, film și teatru. Intrarea va fi liberă. Programul complet al festivalului se află în rândurile de mai jos.

 

Un debut spectaculos de la prima ediție a Festivalului

Promenada Artelor. Cu un program ambițios de peste 40 de evenimente și numeroase activități dedicate, Festivalul Promenadelor Brașovului a debutat sâmbătă, 8 iulie, cu un concert-eveniment susținut de finaliștii concursului Wacken Metal Battle România. În fața unui public entuziast de sute de persoane, au concertat: Divided by Perception, Saddayah, Guerrillas și, la final,  E-an-na,  câștigătorii ediției din acest an care vor reprezenta România la Finala mondială de la Wacken, Germania. Evenimentul a avut loc la Promenada de Sus (Sub Tâmpa) și a fost transmis în direct pe www.EnjoyTV.ro, oferind concertului o audiență națională și internațională.

Promenada istorică. Primele zile ale Festivalului au fost marcate de apariția inedită a personajelor Belle Epoque în parcul Nicolae Titulescu, parte din evenimentele susținute de Asociația „6 Dorobanți” – unul dintre cele mai apreciate grupuri de reconstituire istorică din România. Tot din „Promenada Istorică” fac parte tururile ghidate ce se desfășoară în weekend, prilej cu care brașovenii și turiștii sosiți în număr mare în oraș în această perioadă pot descoperi „Brașovul văzut din Promenadă”. Pe tot cuprinsul Festivalului, expoziția de fotografie istorică își așteaptă vizitatorii în Parcul Nicolae Titulescu, precum și expoziția „Lumea promenadelor. Dantele” de la Bastionul Graft.

Promenada Copiilor. Până în prezent, Festivalul a atras zeci de copii la atelierele educative din „Promenada Copiilor”, fie că au învățat să creeze mici instrumente muzicale, să coloreze litografii istorice sau să descopere fotografia de epocă. Cei mici și cei mari sunt așteptați în continuare la noi ateliere creative în Parcul Titulescu, după programul de mai jos.

 

PROGRAMUL următoarelor evenimente la Festivalul Promenadelor Brașovului

Brașovenii sunt așteptați în număr cât mai mare să descopere nu doar farmecul promenadelor de altădată, ci și o nouă metalitate a promenadei contemporane, actuale, a bucuriei de a petrece timpul în aer liber, în preajma artelor și istoriei.

Promenada a însemnat dintotdeauna o linie de intersecție între vechi și nou, reprezentând un spațiu în care se îmbină firesc noutatea cu diversitatea, într-o atmosferă unitară.

Festivalul Promenadelor Brașovului continuă cu noi evenimente incluse în cele trei teme principale: Promenada Artelor, Promenada Istorică, Promenada Copiilor:

 

Vineri, 14 iulie

16:00 – 19:00 Reconstituire istorică „Personajele Promenadei” – Parcul Nicolae Titlulescu (Promenada de jos)

18:00 – 20:00 Atelier de colorat litografie istorică – Pacul Nicolae Titulescu (Promenada de Jos)

Sâmbătă, 15 iulie

11:00 – 14:00 Reconstituire istorică „Personajele Promenadei” – Parcul Nicolae Titlulescu (Promenada de jos)

12:00 – 19:00 Tur ghidat „Cetatea Brașovului văzută din Promenadă” – Sub Tâmpa (Promenada de Sus), cu plecare din oră în oră din zona Bastionului Funarilor

19:00 – 20:30 Concert jazz Irina Sârbu Band, A-C Leonte, New Landscapes – După Ziduri (lângă Promenada Regală)

Duminică, 16 iulie

11:00 – 14:00 Reconstituire istorică „Personajele Promenadei” – Parcul Nicolae Titlulescu (Promenada de jos)

11:00 – 15:00 Jocuri „Legendele Țării Bârsei” – Parcul Nicolae Titulescu (Promenada de Jos)

18:00 – 20:00 Atelier de confecționat mici instrumente muzicale – Parcul Nicolae Titulescu (Promenada de Jos)

20:00 – 21:00 Prezentare și degustare de vinuri „Le Sommelier Brașov” – Parcul Nicolae Titulescu (Promenada de jos)

Luni, 17 iulie

11:00 – 13:00 Atelier de bandă desenată – Parcul Nicolae Titulescu (Promenada de Jos)

18:00 – 20:00 Atelier de povești sonore – Parcul Nicolae Titulescu (Promenada de Jos)

Marți, 18 iulie

11:00 – 13:00 Atelier de bandă desenată – Parcul Nicolae Titulescu (Promenada de Jos)

18:00 – 20:00 Atelier de desen – Parcul Nicolae Titulescu (Promenada de Jos)

Miercuri, 19 iulie

11:00 – 13:00 Atelier de bandă desenată – Parcul Nicolae Titulescu (Promenada de Jos)

18:00 – 20:00 Atelier de sculptură – Parcul Nicolae Titulescu (Promenada de Jos)

Joi, 20 iulie

11:00 – 13:00 Atelier de bandă desenată – Parcul Nicolae Titulescu (Promenada de Jos)

18:00 – 20:00 Atelier de sculptură – Parcul Nicolae Titulescu (Promenada de Jos)

18:00 – 20:00 Reconstituire istorică „Personajele Promenadei” – Parcul Nicolae Titulescu (Promenada de Jos)

Vineri, 21 iulie

11:00 – 13:00 – Atelier de bandă desenată – Parcul Nicolae Titulescu (Promenada de Jos)

16:00 – 19:00 Reconstituire istorică „Personajele Promenadei” – Parcul Nicolae Titulescu (Promenada de Jos)

18:00 – 20:00 Atelier de desen – Parcul Nicolae Titulescu (Promenada de Jos)

Sâmbătă, 22 iulie

11:00 – 14:00 Reconstituire istorică „Personajele Promenadei” – Parcul Nicolae Titulescu (Promenada de Jos)

12:00 – 18:00 Tur ghidat „Cetatea Brașovului văzută din Promenadă” – Sub Tâmpa (Promenada de Sus), cu plecare din oră în oră din zona Bastionului Funarilor

19:00 – 20:30 Concert extraordinar de fanfară: Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” și Muzica Reprezentativă a MApN – Piața Sfatului

Intrarea va fi liberă la toate evenimentele incluse în programul Festivalului.

 

Vă invităm să fiți la curent cu noutățile urmărind pagina de Faceboook: Festivalul Promenadelor Brașovului și să treceți în agendă evenimentele preferate. Programul complet se află și pe site-ul organizatorilor: www.ucimr.ro/festivalulpromenadelor

 

În sprijinul evenimentelor create pentru copii s-a alăturat Aquatique pentru a sublinia responsabilitatea acordată hidratarii celor mici.

 

Festivalul Promenadelor Brașovului este organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Muzeul Județean de Istorie Brașov, fiind finanțat din bugetul Municipiului Brașov și cofinațat de Consiliul Județean Brașov.

 

 

 

Ne vedem la Promenadă!

 

 

Informații suplimentare

 

Despre UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

 

UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, prin programul Oportunități la Tine Acasă, lansat în anul 2009. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte organizate în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă proiecte de finanțare și sponsorizări pentru continuitatea evenimentelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.

Evenimentele programului sunt vizionate anual de minimum 10.000 de spectatori în sală și de peste 600.000 de persoane în mediul online.

Despre Muzeul Județean de Istorie Brașov

 

Muzeul Județean de Istorie Brașov este între cele mai importante instituții culturale publice ale județului Brașov.

Deține cel mai mare patrimoniu istoric mobil al judetului Brasov (159.255 piese). Este liderul muzeelor Brașovului după criteriul numărului total anual de vizitatori, inclusiv categoria de beneficiari tineri și elevi.

Are o agendă culturală anuală bogată și parteneriate naționale și internaționale. În 2016 a organizat la nivel național singura expoziție dedicată aniversării Centenarului Vânătorilor de Munte din România și una dintre cele mai importante expoziții despre intrarea României în Primul Război Mondial.

A organizat Festivalul internațional de reconstituire istorică ,,Brasov 1916″, singurul eveniment de reconstituire istorică din România de tip festival în anul 2016 care s-a înscris în circuitul european al evenimentelor de reconstituire istorică dedicate Primului Război Mondial. La festival au participat 88 reenactori din România, Cehia, Austria și Marea Britanie.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web