National

Se redeschide Spitalul Municipal Sacele

În data de 1 iulie se va redeschide Spitalul Municipal Săcele. „De ieri, spitalul are și un manager general, în persoana dnei Rodica Pîrvan (Sin). Dna Pîrvan are 49 de ani, este de profesie economist, actualmente este și masterand la specializarea manager general spitalicesc (Universitatea Ovidiu Constanța). A fost diresctor economic, timp de 5 ani, la Spitalul Județean de Urgență Constanța și, timp de 4 ani, Manager General la Spitalul Județean de Urgență Brăilă. Dânsa a preluat deja toate atribuțiile referitoare la spital și, de aici înainte, va coordona toate activitățile spitalului, beneficiind evident de tot sprijinul din partea mea ca primar și din partea municipalității Săcele,

Spitalul Municipal este gata de funcționare în proporție de 80%. Sunt finalizate lucrările la demisol, parter, etajele I și II, mansardă în partea centrală a spitalului, precum și anexa din dreapta, unde vor funcționa secțiile de interne, cronice și paleative.

Într-o primă etapă, în luna iulie, urmează să fie deschise cabinetele de ambulatoriu, spitalizarea de zi(5 paturi) și camera de gardă – adică compartimentul primiri urgență – CPU, urmând ca în următoarea etapă să se deschide celelate secții.

Noi sectii la spital

Primarul orasului Sacele are planuri si pe viitor. Astfel, exista posibilitatea ca la spital sa se deschida si alte sectii. Una dintre acestea ar putea fi cea de neonatologie.

Lucrările continuă în această perioadă la spital. Mai sunt de efectuat lucrări la anexe, la instalația de încălzire, la partea electrică. Se lucrează, de asemenea, la secția de pediatrie, unde până la sfârșitul acestei luni lucrările vor fi finalizate.Avem o structură aprobată de 50 de paturi, secțiile interne și pediatrie în primă fază. Luăm în calcul și deschiderea unei secții de neonatologie, într-o etapă ulterioară, având în vedere că suntem probabil singura localitate cu spor demografic pozitiv.Este un proces dificil de deschidere a spitalului, decizia de închidere a fost total greșită, o simplă semnătură a unui ministru dintr-un guvern de tristă amintire. Depunem eforturi umane și financiare pentru a redeschide spitalul.Până la această oră avem investiții de circa 600 de mii de lei, anticipăm că mai avem nevoie de 300-400 de mii de lei pentru a-l redeschide.Aparatura a intrat într-un program de recalibrare şi de verificare metrologică, avem şi un aparat încă performant, de radiologie.

Nu cred că vom avea probleme cu structura de personal, în condițiile în care măsurile guvernului în ceea ce priveşte salarizarea ar putea duce de la plecări din spitalele private către cele de stat, unde personalul va fi mai bine plătit. În prima fază avem nevoie de cinci medici, 12 asistente și personal auxiliar.Avem avizul pe structura de funcționare încă din 2012, acum a fost reactualizat de Ministerul Sănătății în urmă cu câteva săptămâni. Este un aviz încă valabil. Săcele are 36300 locuitori, iar în comunele învecinate, Tărlungeni, Teliu, Budila sunt circa 15 mii”, a explicat Virgil Popa, primarul orasului Sacele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web