NationalPrim plan

Se închid școlile? Măsura este acum discutată

În acest moment, are loc o întâlnire a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. Una dintre măsurile discutate este legată de închiderea școlilor până după Paște. La întâlnire participă și Ludovic Orban.

Acesta susține că măsura închiderii școlilor e în analiză, nu poate fi luată ușor. „O măsură de închidere a școlilor perturbă și privează elevii în ceea ce privește derularea serviciului educațional. Este o măsură care trebuie pregătită. Puneți-vă întrebarea ce fac copiii care rămân acasă. Există în fiecare familie un membru care să îi supravegheze, dacă nu îi mai ducem la școală? Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză serioasă. Avem ca punct de analiză din nou acest punct la discuția de astăzi. Dar nu se pot lua măsuri fără analize serioase. Avem doar 15 cazuri din care 5 s-au vindecat”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a decis suspendarea olimpiadelor şcolare judeţene şi regionale, precum şi a competiţiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web