Turism-Utile

Școala internațională de primăvară dedicată gatronomiei, la Brașov

Peste patruzeci de studenți și profesori din Franța, Polonia și România participă în perioada 23 – 28 aprilie, la Școala de primăvară dedicată gastronomiei, organizată de Asociația American European Education în cadrul proiectului European Food Education Season, co-finanțat prin programul european Erasmus+.

Studenți, specialiști și lectori din trei țări europene se reunesc la Brașov, în perioada 23-28 aprilie, în cadrul unei Școli internaționale de Primăvară. Tema centrală – Pădurea Sălbatică, s-a regăsit în toate activitățile planificate pentru participanți. Astfel, pe parcursul celor 5 zile sunt organizate la sediul American Hotel Academy, demonstrații culinare de preparate având la bază carnea de vânat, ciupercile sau fructele de pădure. De asemenea, în program sunt incluse competiții culinare între studenți, cât și vizite de studiu în împrejurimi și degustări de vin spumant. Dezbaterile desfășurate pe teme precum „Parcursul preparatelor locale până pe masa restaurantelor”, sau „Vânatul. Aspecte etice și legale”, reunesc studenți, lectori, antreprenori, maeștrii bucătari și specialiști în domeniu atât din România, cât și din Franța sau Polonia. Scopul lor este de a identifica provocări, dar mai ales de a găsi soluții și de a crea un schimb de bune practici între cele trei țări.

„Participarea noastră ca și partener în acest proiect reprezintă o oportunitate excelentă pentru studenții American Hotel Academy, pentru ca ei să înțeleagă și să experimenteze cultura și tradițiile culinare franceze și poloneze, să planifice și să organizeze activitățile din cadrul unui eveniment cu participare internațională, cum este această școală de primăvară din Brașov, să aprofundeze și să promoveze gastronomia și tradițiile românești”, a declarat Ada Terea, Director Academic al American Hotel Academy și coordonatorul proiectului. Proiectul „European Food Education Season” este co-finanțat prin programul european Erasmus+ și are ca obiectiv principal păstrarea moștenirii culinare și culturale, promovarea și dezvoltarea educației cu privire la cultura culinară locală. Durata proiectului este de trei ani și reunește șapte parteneri din trei țări europene. Proiectul a apărut în contextul absenței instrumentelor educaționale necesare în a transmite cunoștințe și know-how cu privire la cultura culinară.

Formarea „tradițională” în acest domeniu nu este suficientă și este nevoie de o abordare mai deschisă și constructivă în transmiterea informațiilor. Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea de instrumente educaționale inovatoare precum filmulețe didactice, cursuri online și bune practici împărtășite în cadrul a trei școli de primăvară organizate în Tours (Franța), Torun (Polonia), respectiv Brașov (Romania) Asociația American European Education, prin cele două academii – American Hotel Academy și TASTE Culinary Business Academy, oferă programe de licență și master în domeniul managementului hotelier și a managementului culinar. Misiunea Asociației este de a dezvolta educația orientată profesional și de a forma aptitudinile practice necesare într-o varietate de discipline manageriale, ce nu sunt disponibile în multe dintre instituțiile tradiționale de învățământ superior, totul dintr-o perspectivă internațională. Mai jos regăsiți detalii despre evenimentele deschise publicului, în cadrul acestui proiect: Toate activitățile se desfășoară în limba engleză.

Locația activităților: American Hotel Academy, str. Vlad Țepeș nr. 16, sala New York Marți, 24 aprilie, ora 9.00 – Conferință de presă urmată de o demonstrație culinară cu degustrare alături de Chef Horia Simon Miercuri, 25 aprilie, ora 9.00 – Dezbatere cu tema: Local products making their way to the restaurant’s table. Invitați în Panel: Chef Francis Maignaut – Tours Alternance Formation, Tours, France Prof. Kilien Stengel – Institut Européen d’Histoire et des Cultures de l’Alimentation, France Gabriel Kurczewski – Centre of Culinary Heritage, Nicolaus Copernicus University, Poland George Câtean – Farm Owner – Ferma Câtean, România Oana Coanta – Business Owner – Bistro de l’Arte, România Chef Horia Simon, American European Education, România Vineri, 27 aprilie, ora 9.00 – Dezbatere cu tema: Hunting. Legal and ethical aspects, urmată de o demonstrație culinară cu degustare alături de Chef Liviu Preda Invitați în Panel: Chef Liviu Preda – American European Education, România Chef Francis Maignaut – Tours Alternance Formation, Tours, France Roxana Marin Popescu – Lawyer, România Cezar Spătaru – Institute of Research and Landscaping in Forestry.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web