Brasov

Școala 11 și Colegiul Șaguna au câștigat concursul de intervenție în situații de urgență

Primăria Municipiului Braşov a organizat astăzi, 12 aprilie, etapa pe localitate a concursului pe teme de protecţie civilă “Cu viaţa mea apăr viaţa!”. Concursul s-a desfășurat la sediul Primăriei din B-dul. Eroilor nr. 8, proba teoretică, și în Parcul Eroilor, proba practică.

Concursul a fost împărțit pe două categorii de vârstă, clasele V-VIII şi IX-XII. Participanţii din fiecare categorie au fost împărțiţi în echipe de câte patru elevi (băieți/fete sau mixt). Proba teoretică a vizat verificarea cunoștințelor de legislație în domeniul protecției civile și verificarea cunoștințelor de prim-ajutor, iar proba practică a constat în transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe o distanţă de 50 m.

“Pentru concurs s-a realizat o pistă de 50 m. La proba practică, grupele pornesc de la 0 m, <<rănitul>> se ia de la 30 m, la 40 m a fost amplasat un obstacol pe care concurenţii trebuie să-l depăşească, iar la 50  este sfârşitul pistei. De la fiecare ciclu de învăţământ au participat câte patru echipe formate din patru elevi, dintre care unul a fost <<victima>>. Premiile au fost acordate la nivel de participant. Trierea participanţilor s-a făcut întâi la nivelul fiecărei şcoli, iar echipele câştigătoare au ajuns în etapa pe localitate. Faza pe judeţ este în mai, cea regională desfăşurându-se în echipe, unde Braşovul participă alături de judeţul Harghita şi Covasna. Etapa naţională la acest concurs se ţine o dată la doi ani”, a explicat Emil Pușcașu, șefului Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) din cadrul Primăriei Brașov.

Concursul a fost câștigat de echipa Școlii Gimnaziale numărul 11 (63 de puncte) și de echipa Colegiului Național ˝Andrei Șaguna˝ (64 de puncte).

Pentru premierea copiilor a fost alocată suma de 1.760 lei, care a fost împărțită în opt premii I în valoare de 100 lei/premiu/elev, opt premii II în valoare de 70lei/premiu/elev și opt premii III în valoare de 50 lei/premiu/elev.

Scopul concursului a fost asigurarea pregătirii unitare a copiilor pentru formarea unui comportament adecvat în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

În anul 2016, câştigătorii  concursului “Cu viaţa mea apăr viaţa!“ au fost Colegiul Naţional Unirea (gimnaziu) și Colegiul Grigore Antipa (liceu).

 

foto: Primaria Brasov

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web