Saptămâna verde a COMPREST la Forumul Orașelor Verzi

Suntem aproape de finalul unei „săptămâni verzi”, cu diverse activități desfășurate, conferințe și prezentări practice despre cum poate fiecare dintre noi să contribuie la un mediu mai curat. Forumul Orașelor Verzi se apropie de final, iar pentru duminică, ultima zi a evenimentului,  COMPREST, principalul operator de salubrizare din Brașov, a pregătit pentru fiecare categorie de vârstă 3 ateliere de tip educativ.

Între orele 10-12, echipa COMPREST va desfășura în zona de promenadă a Parcului „Nicolae Titulescu” un atelier adresat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani. În cadrul acestuia, participanții vor realiza imagini cu ajutorul cretei și a dopurilor de PET-uri, urmărind o tematică de mediu. La final, aceștia vor fi răsplătiți cu diplome și medalii.

Ulterior, între orele 12-14, va avea loc atelierul privitor la colectarea separată, desfășurat pe durata întregii săptămâni pe aleea de sub Tâmpa. Obiectivul acestuia este de a oferi informații utile prin materiale vizuale legate de fluxul deșeurilor și colectarea selectivă în municipiul Brașov, dar și prezentări ale recipientelor folosite pentru colectarea pe fracții a deșeurilor – sticlă , hârtie-carton, metal, plastic. De asemenea, participanții pot vedea un exemplu de refolosire a deșeului, prin utilizarea unui PET ca piesă de X și 0 sau bowling, ori pot folosi pubelele colorate pentru a-și exersa aptitudinile de aruncare la coș. Toate aceste jocuri au și premii verzi: șepci, tricouri, pixuri sau brelocuri.

Activările echipei COMPREST din cadrul evenimentului FORUMUL ORAȘELOR VERZI se vor încheia cu un atelier la care vor fi evidențiate înclinațiile creative ale participanților. Între orele 14 – 16, în zona de promenadă a Parcului „Nicolae Titulescu”, sunt așteptați tineri cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani să realizeze lucrări din materiale reciclabile. Compozițiile vor fi prezentate la finalul atelierului într-o expoziție, iar eforturile, talentul, dar și dorința acestora de a adopta un spirit ecologic vor fi răsplătite cu diplome și medalii.

COMPREST pune accent pe comunicarea constantă și eficientă legată de colectarea selectivă și de rolul pe care fiecare utilizator al serviciilor de salubrizare îl are în dezideratul unui mediu protejat și sănătos. De aceea, atelierele desfășurate sunt gratuite și sunt bineveniți toți cetățenii, indiferent de vârstă. Suntem convinși că de la mic la mare putem contribui la un mâine mai verde!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web