Brasov

Săptămâna Studenților Brașoveni 2018 “A noastră e mai mare decât una obișnuita…”

ASUT (Asociația Studenților din Universitatea Transilvania) are plăcerea de a anunța deschiderea celei de-a IX-a ediții a festivalului – Săptămâna Strudenților Brașoveni. Festivalul  se desfășoară, în perioada 21 – 28 mai, având un număr de peste 1000 de studenți care vor lua parte la evenimentele culturale, educaționale și concursurile organizate

Organizarea unui eveniment studenţesc de amploarea SSB este înainte de toate un act de profundă îndrăzneală, ce presupune punerea în mișcare a unei structuri organizatorice care să funcţioneze cu cea mai mare precizie.

Principala idee care stă la baza elaborării şi desfăşurării unui asemenea proiect ţine de o nouă viziune pe care mişcarea studenţească din Brașov trebuie să o adopte pentru viitor: studenţii trebuie să se afirme în societatea românească în primul rând în plan cultural şi civic, fiind vârful de lance, al unei elite intelectuale. Educaţia joacă un rol determinant în viața fiecărui individ prin toate formele sale. Primul pas făcut cu adevărat în acest sens îl reprezintă studenţia, deoarece în această perioadă tinerii încep prin a se specializa în domeniile pe care și le-au ales în vederea unei formări profesionale viitoare.

Prin acest proiect se doreşte îndreptarea atenţiei studenţilor către o eficientă organizare a timpului şi participarea activă la o serie de evenimente care să îi scoată din rutina cursurilor pe care le au la facultate. Studenții brașoveni au ales cu un scop acest centru universitar şi anume atât pentru calitatea educaţiei oferite, cât şi pentru toate resursele pe care le oferă oraşul Braşov. Importanța acestui proiect pentru mediul universitar brașovean este intensificată și de faptul că în prezent se pune tot mai mult accent pe componenta interculturală a educației și în același timp se urmăreşte o mai bună cunoaştere reciprocă a oamenilor care fac parte din aceeaşi comunitate sau din comunităţi diferite.

Prin acest proiect dorim să ridicăm nivelul consumului de cultură la standarde mult mai înalte mai ales în rândul tinerilor, să le înfăţişăm varietatea din care pot alege şi de care se pot bucura oricând. De asemenea, datorită perioadei de desfăşurare şi a activităţilor implementate, Săptămâna Studenților Braşoveni reuşeşte să canalizeze atenţia studenților, atât a celor din Brașov cât și a celor care au venit din alte zone ale țării să studieze aici, precum și a turiştilor, către locurile cele mai frumoase, interesante, pline de istorie şi de farmec. Brașovul are foarte multe de oferit studenților, nu doar în ceea ce privește educația formală datorită importanței ca centru universitar, ci și pentru că este un oraș turistic cu potențial în plină dezvoltare la care aceștia pot lua parte. Este vorba în special de instituții culturale care desfășoară în permanență activități cu valoare artistică recunoscută la nivel național precum Teatrul „Sică Alexandrescu” sau Filarmonica Brașov, de muzee ale istoriei locale, de obiective turistice cu renume internațional, de centre de agrement și nu în ultimul rând de stațiuni turistice situate în apropierea orașului în zone geografice vestite pentru frumusețea și pitorescul lor.

PROGRAM

SĂPTĂMÂNA STUDENȚILOR BRAȘOVENI 2018

 

 • Crossul colorat al Universității Transilvania din Brașov – 27 mai (2,2 km – Strada Lungă)
 • Cupa Universității Transilvania din Brașov la Fotbal – 21-26 mai (Colina Arena)
 • Cupa Universității Transilvania din Brașov la Biliard – 28 mai (Centrul de Agrement și Divertisment Poiana Brașov)
 • Cupa Universității Transilvania din Brașov la Bowling – 28 mai (Centrul de Agrement și Divertisment Poiana Brașov)
 • Cupa Universității Transilvania din Brașov la Escaladă – 28 mai (Centrul de Agrement și Divertisment Poiana Brașov)
 • Cupa Universității Transilvania din Brașov la Tenis de Masă – 28 mai (Centrul de Agrement și Divertisment Poiana Brașov)
 • Selfie contest online – 22-26 mai
 • Treasure Hunt Universitatea Transilvania din Brașov – 26 mai (Municipiul Brașov)
 • Seara de Film – 28 mai (Colina Universității)
 • Seară de Karaoke – 24 mai ( Berăria Ciucaș)
 • Folk & campfire – 22 mai (Complex Studențesc Memorandului – Foișorul Studențesc)
 • Întâlnire la minut – 21 mai( Street Cafe)
 • Simulare de accident rutier – 23 mai ( Colină, Platoul Corpului C)
 • Bilete gratuite la teatru – 21-28 mai (Teatrul ”Sică Alexandrescu” Brașov)
 • Curs de nutriție – 24 mai (Complex Studențesc Memorandului – Cămin 8, Et. 1)
 • Curs de time-management – 25 mai (Complex Studențesc Memorandului – Cămin 8, Et. 1)
 • Hai la o carte – 25 mai (Complex Studențesc Memorandului – Cămin 8, Et. 1)
 • Gala de decernare a premiilor câștigătorilor din cadrul competițiilor SSB 2018 – 29 mai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web