Sibiu - Alba - Covasna - Târgu Mureș

Săptămâna Mobilității Europene la Sibiu: evenimente culturale în spațiile eliberate de mașini

Vineri, 22 septembrie, Sibiul va participa la Săptămâna Europeană a Mobilității, organizând Ziua fără mașini. Pentru a marca acest eveniment, circulația auto va fi oprită în ziua menționată între orele 8 – 20 în următoarele locații: Piața Mică, Piața Huet, Piața Schiller, strada Arhivelor și strada Centumvirilor.

 

În spațiile astfel eliberate de mașini, Primăria Sibiu împreună cu operatori culturali care au dorit să contribuie la acest program au organizat mici evenimente artistice care să ofere pietonilor câteva momente de relaxare:

  • În Piața Mică, în spațiul din zona Turnului Sfatului, Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu va extinde Orașul Artiștilor și va organiza un atelier de pictură, între orele 11 și 20. Oranizatorul va amplasa șevalete de lemn în zona din fața Casei Artelor, lângă Podul Minciunilor și Turnul Sfatului pentru ca artiștii să poată lucra în acest spațiu public.
  • În Piața Huet, cei 40 de balerini ai Teatrului de Balet Sibiu vor lansa o invitație la vals tuturor sibienilor și turiștilor care vor vizita Piața Huet. În loc de motoare de mașini, în piață se vor auzi acorduri de vals. Momentul este planificat să înceapă în jurul orei 15, dar desfășurarea va depinde de condițiile meteo.
  • Pe str. Centumvirilor se vor amplasa bănci și ghivece de flori, strada transformându-se pentru câteva ore într-o zonă pietonală. Asociația Sibiu 1191 va organiza aici un moment muzical susținut de 10 instrumentiști.  Evenimentul este planificat să înceapă la ora 16, dar va fi amânat în cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile.

 

Reamintim și de concursul pe Facebook organizat de Primăria Sibiu. Cei care doresc să participe la concurs vor face o plimbare pe bicicletă și se vor fotografia alături de aceasta în patru din următoarele nouă locații: Biserica Fortificată din Gușterița (strada Smârdan), Biserica dintre Brazi  (strada Reconstrucției),  Parcul Ștrand (strada Bihorului), cupola din Parcul Sub Arini, sediul Primăriei Sibiu (Piața Mare), Teatrul Gong, Baia Populară Sibiu, Grădina Zoologică Sibiu și Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Fotografiile vor fi încărcate pe pagina de Facebook a fiecărui participant cu #Sibiuziuafaramasini. În urma unei trageri la sorți, patru participanți vor primi drept premiu o bicicletă. O precizare: oricine se poate înscrie la acest concurs, cu excepția angajaților Primăriei Sibiu și a serviciilor publice din subordinea Consiliul Local precum și familiile acestora. Regulamentul cu completări și mai multe detalii despre concurs găsiți pe următorul link: http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/comunicat/4992

 

Nu uitați de facilitățile oferite de partenerii proiectului! Alegeți bicicleta ca mijloc de transport în data de 22 septembrie și intrați gratuit la spectactolele Teatrului Gong (proiecția filmului Un pas în urma serafimilor de la ora 17), la Zoo, la Baia Populară și Muzeul Astra în aer liber din Dumbrava Sibiului. Și Tursib participă în program și oferă în 22 septembrie, între orele 8-20, călătorii gratuite cu autobuzul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web