Știri

Sprijin pentru crescătorii de porcine

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale intentioneaza lansarea unui program national de sprijin pentru crescatorii de porcine, denumit ,,Program carne de porc din ferme romanesti – 200 capete = 10.000 euro ,,In acest sens a fost elaborat un proiect de ordonanta conform caruia se va acorda un sprijin financiar de stat in valoare de 10.000 de euro pentru acei crescatori care livreaza la abator trei serii a cate 200 de capete de porci, intrati in exploatatia beneficiarului la o greutate de maxim 30 kg/cap si livrati la o greutate individuala de minimum 100 kg.

Pentru marile complexe de crestere a porcilor, ajutorul de stat poate ajunge pana la suma de 2,5 milioane de euro in conditiile in care acestea livreaza pentru abatorizare un numar de 100.000 de porci.Ajutorul de stat se acorda producatorilor de carne de porc, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale care indeplinesc conditiile din ordonanta.Acest ajutor financiar de stat va intra in vigoare dupa aprobarea schemei de sprijin de catre Comisia Europeana. Incepand cu data intrarii in vigoare a acestei ordonante beneficiarii se vor adresa Directiei pentru Agricultura Judeteana Brasov pentru depunerea cererii de inscriere in acest program”, a spus ing. Georgeta Ujupan, director executiv la Directia pentru Agricultura Judeteana Brasov.

Pentru detalii suplimentare cei interesati sunt rugati sa apeleze la specialistii Directiei pentru Agricultura Judeteana Brasov, la sediul din Brasov, Str.Ecaterina Teodoroiu nr.38 A, telefon 0268478529.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web