InformațiiPolitic-Administrativ

S-au trezit consilierii brașoveni…doar o parte. Vor să interzică construcțiile care blochează panorama orașului

Un consilier local PNL a vazut cel mai probabil in presa zilele acestea articole prin care se arata faptul ca multe cladiri istorice nu se mai vad in oras din cauza noilor constructii, astfel ca s-a gandit sa ia atitudine. Astfel, in sedinta Consiliului Local de astazi, Iulian Mara a solicitat aparatului de specialitate al Primariei Brasov ca intr-un proiect de hotarare sa fie prinse noi reglementari in ce priveste construtiile noi. Mai exact, consilierul vrea sa fie interzisa constructia de cladiri care depaseste ”coama” dealurilor, ceea ce ar duce la blocarea panoramei asupra orasului.

 

Avem pe ordinea de zi si un proiect privind reglementari tehnice si juridice privind infrastructura stradala. Stiu ca se pregateste un proiect de hotarare privind reglementarile pentru constructii si pentru dezvoltatorii imobiliari. Avand in vedere ca Brasovul este un oras de munte, un oras turistic, cred ca este inoportun ca turistii si brasovenii sa aiba panorama blocata de eventuale constructii care sa depaseasca coama dealurilor. Cred ca ar trebui sa reglementam si viitoarele constructii. Trebuie sa avem in vedere interdictia de a construi cladiri care sa depaseasca coama dealurilor astfel ca aceasta panorama sa nu fie blocata. De aceea solicit aparatului de specialitate al primariei sa includa acest concept in viitorul proiect de hotarare din Consiliul Local si sa stabileasca eventualele modalitati si detalii in implementarea acestui concept. Sa fie delimitate aceste zone in primul rand” , a declarat consilierul local PNL, Iulian Mara.

Numai ca, alesul local PNL s-a trezit destul de tarziu avand in vedere ca este consilier de ceva timp si locuieste in Brasov. Constructiile deja au sufocat cladirile importante si panorama orasului. De exemplu, Cetatuia este una din cladirile care abia se mai vad din cauza constructiilor. La fel, Colina Universitatii, care de un an este mascata de constructiile din zona. Sirul exemplelor ar putea continua si asta pentru ca pana acum, pe consilierii locali i-au interesat doar combinatiile politice, doar interesele personale au primat. Drept dovada este haosul din zona imobiliara impotriva caruia de abia acum primarul George Scripcaru se face ca ia masuri, desi conduce acest oras de ani buni. De ce nu i-a pasat pana acum? De ce acum sunt solutii, iar in trecut au fost ignorate? Poate ar trebui sa raspunda consilierii care au avut majoritate in Consiliul Local si au putut lua masuri.

Intrebarea este ce au facut pana acum consilierii locali, indiferent de partid pentru a stopa constructiile haotice? Nu se respecta arhitectura zonei, regimul inaltimilor si multe altele. Unde sunt angajatii de la Urbanism? Unde este arhitectul sef? Se tot vorbeste despre acest departament, insa in sens negativ…in special dezvoltatorii stiu multe…

Poate ca este timpul ca pe fir sa intre si institutiile statului abilitate, asa ar fi corect. S-au facut prea multe ilegalitati in zona imobiliara si nimeni nu a ridicat un deget. Oare de ce?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web